Ikväll har jag simmat pace lopp i Hellasgården som vanligt en onsdag. Idag slog jag till med 3 varv igen (hel IM-distans simning 3860m) och så drämde jag till med nytt PB. Igen! Jag är riktigt glad och nöjd att det verkligen händer grejer med min simning!

Träffade trevliga Human Ambition gänget igen, och vi planerade taktik och antal varv. Man kan simma 1-2- eller 3 varv i sjön, och så tar coach Micke tiden på oss. Gemensam start gör att tävlingskänslan infinner sig.

Idag pushade coach Micke på betydelsen av att ligga nära, alltså drafta i vattnet. Vattenmassan rakt framför att forcera minskar drastiskt om man ligger i flödet bakom en annan simmare. Så vårt uppdrag var att försöka hitta fötter att följa! Min individuella plan var att köra hårt till första ön, haka på bra fötter dit, och sen simma varven i fart 1-3. Alltså progressivt.

Tja den planen gick väl sådär. Jag simmade på i början och hittade bra fötter att följa efter bara några hundra meter. Hamnade bakom starka Rikard (som är bättre simmare än mig) och jobbade på att hänga med. Jag höll fokus och jagade på, så pass bra att jag faktiskt hängde efter honom i över 2.5 varv.

Det kändes väldigt bra att simma, och med någon att jaga fokuserade jag på att jaga, ha bra simteknik och att jobba på. Tankarna hann aldrig fladdra iväg på annat, så att simfokus råkar minska. Bra, det gäller att tänka rätt!

Det kändes så pass bra att jag hade Mickes ord i huvudet på vägen tillbaka (“våga ta i på sista varvet, du ska bli riktigt trött“) så då bestämde jag mig för att öka. Simmade om Rikard och gasade på, fokus, fokus, bra taglängd, bra drag, andas, ner med huvudet, simma på.

Så jobbade jag på hela vägen runt bojen och till bryggan och kom in på nytt sim PB på distansen: 1:09:03. Över halvminuten bättre än sist! Det var tack vare att jag hade så bra fötter att följa, tack Rikard för bra simmat! Men nästa gång får du simma rakare och inte försöka “skaka av mig” :)

Tiderna blev:
Varv 1: 22:15
Varv 2: 23:02
Varv 3: 23:46
Totalt: 1.09:03

130731_simningRikard som drog hela vägen, jag glad över nytt PB! 

Nytt sim-PB!

4 reaktion på “Nytt sim-PB!

 • 1 augusti, 2013 kl. 15:43
  Permalänk

  Jag såg dej där ute vid Hellas! Du såg då snabbt ut! Hoppas du sätter rekord när du kör i Kalmar med!

  Svar
  • 2 augusti, 2013 kl. 00:01
   Permalänk

   Tack Ingrid! Jag hoppas på det, finns många fötter att följa där! :)

   Svar
 • 1 augusti, 2013 kl. 22:58
  Permalänk

  Grattis! Jäklar vad du kommer vara grym i Kalmar!
  Som en delfin i vattnet, supersnabb på supercykeln och KALASsnabb på löpningen!

  Svar
  • 2 augusti, 2013 kl. 00:01
   Permalänk

   Tack Jörgen! Ja men det där låter toppen, det tar jag! Var beställer jag? :)

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *