Ikväll hade jag egentligen planerat att köra lite korta cykelintervaller. Men när det kom lokala rätt rejäla regnskurar i stan under eftermiddagen la jag om mina planer. Ingen cykling i regn, inte just nu iallafall! Så lite löpning fick det bli istället, det är ju något jag behöver träna mer på.

Jag har gått med i ett event på facebook som heter 50 löppass på 100 dagar. En peppande grupp och en utmaning som är bra för mig. Att få lite pepp att just ta sig ut och springa, varje pass räknas. Jag springer ju ofta korta brickpass, och många korta löppass är nog grejen för mig just nu. Men ibland har jag så svårt för att just ta mig ut, vilket är lite konstigt. För väl ute så tycker jag ju alltid om att springa!

Idag lockade jag ut mig på ett lite längre pass (som blev #5 av 50). Planen var först att springa typ 1 timme. Jag sprang bort till spåren bakom Hammarbybacken för att harva runt där i skogen. Fina spår och lite mjukare för kroppen än just asfalt och kullersten som det finns gott om här annars.

Jag tog med lite energi, och ipoden laddad med musik. Och så ut, spring, bara spring Karin! Jag joggade på och tänkte teknik, men det kändes liksom bättre direkt, precis som att kroppen har fattat lite hur jag “vill” springa. Bra! Bort till spåren och sen sprang jag på där.

Det kändes så pass bra att jag nästan direkt bestämde mig för att förlänga passet. Runt 2 timmar skulle nog bli lagom tänkte jag. Jag gillar att vara lite spontan med träningen ibland. Det kan ju låta märkligt att inte ha en plan skriven i sten, men jag vill inte tappa träningsglädjen och glömma varför jag tränar. Jag har testat på de striktaste av planer, och då kan jag tappa sugen. Nu ville jag springa för att jag gillade det, och för att det kändes bra. Det kändes bra med tekniken och jag kände mig “lätt” i kroppen. En skön känsla att bara kunna ta sig fram springandes!

Jag försöker tänka lite som med cyklingen när jag springer. Att jag liksom ska vara i nuet och se det som ett äventyr. Att springa på och njuta även om det är jobbigt. Att inte räkna kilometrar eller räkna ner tiden tills jag är klar. Varför längta tills det är över? Springa NU, leva NU. Se skogen, lyssna på musiken, höra min andning och känna pulsen. Njuta av träningen, det gillar jag!

Jag hade en ny favoritlåt som gick på repeat mycket idag, se nedan. Musiken peppade mig, och jag sprang många varv på slingorna i skogen. Och sen var jag på väg tillbaka och fick ihop mina 2 timmars löpning. Det är ett långpass för mig och det blev ett spontant sådant ikväll. Jag är riktigt nöjd! Detta behövde jag, både kroppen och själen. Jag vet ju att jag kan springa!

130801_lopning_02
Komsi, komsi Karin. Du får en halv Twix om du bara ger dig ut och springer! Energi med på rundan är alltid bra. Jag är bra på att muta mig själv!

130801_lopning
Snabbt bytte jag om och var snart utanför dörren

Denna låten gick på repeat många, många gånger idag. Min nya favoritlåt att springa till. Kan hända det blev det lite omedveten skogskaraoke också, finns inga bevis dock ;)

130801_lopning_03
Nu nöjd och glad, och benen i högläge med lite kompressionsleeves på. Stackars vader! 

Spontant långpass

2 reaktion på “Spontant långpass

 • 2 augusti, 2013 kl. 08:29
  Permalänk

  Härligt med långpass löpning! Bra jobbat! Och grym låt! :) Skönt och träna det som man är sugen på just för stunden och inte tänka på hur långt man sprungit utan är här och nu!!

  Svar
  • 2 augusti, 2013 kl. 23:44
   Permalänk

   Tack Lina! Ja visst är låten skön? Du inspirerar mig till löpning, du kör så bra pass!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *