Igår hade jag ledigfredag och vigde då såklart dagen åt träning. Och nu var det dags för mer cykling! Har betat av 20 mil på P5an och mer vill jag få in innan det gäller att leverera på Ironman Kalmar! Det gäller ju främst att vänja kroppen vid nya sittställningen så att jag känner mig hemma på den nya cykeln.

Jag och Viktor åkte ut till Västerhaninge igen för att köra en sväng på Södertörn. Skönt att slippa transportcyklingen och få kvalitet på cyklingen direkt, även om det då blir lite kortare pass totalt. Vi körde gamla 73an söderut och sen på slingriga landsvägar ner till Torö. Den vägen är bra för det är lite blandade backar, så det händer grejer hela tiden. Det som också hände var att jag blev stucken av en geting mitt på näsan, men jag överlevde det också som tur var!

Men gamla 73an är också nice, raksträckor, bilfritt så man kan ligga 2 i bredd och snacka lite. Annars körde vi med 10m lucka hela dagen, bra att träna på att ta lite vind!

Vi tog ett kort isglass-stopp vid Lanthandeln på Torö innan vi körde norrut och svängde in på vägen mot Stora Vika. Här fanns det ännu fler backar! Bra träning. Vi körde på i solen och det gick åt mycket vätska. Vi trampade på och snart var vi framme vid Rosenhill. MC och cykelfiket på Södertörn, men denna dag var vi ensamma cyklister där. Kort stopp igen, påfyllning och så iväg.

Sista biten tillbaka till Västerhaninge körde vi på lite mer, jag klämde en gel och fick upp farten. P5an kändes grymt bra, den bara sticker iväg och får bra fart! Min position på den känns också bra, jag vill helst ligga i tempobågen hela tiden, mer än vad jag gjorde på gamla cykeln när jag tränade. Så nu blev det istället lite trötta muskler i nacken. Men jag hinner (kanske?) vänja mig lite, några cykelpass kvar är det innan det är 18 mil tempo som gäller! Idag fick vi ihop knappt 12 mil i solen. Ett bra pass!

130802_cykling_01 130802_cykling_02 130802_cykling_03 130802_cykling_04 130802_cykling_05 130802_cykling_karta

Södertörncykling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *