Igår söndag fick jag till en bra träningsdag i solen. Jag bara älskar att vara ute och träna när det är sommarväder! Premiär för cykellinne för att jämna ut brännan, jag vet, inte så cyklist-aktigt. Men så är jag visst triathlet, då får man typ klä sig hur man vill? ;)

Min plan var att få ihop 15 mil cykling ute på Ekerö. Jag mötte först upp med starka cyklisten Amir (som körde VR på 8.27!) ute vid Drottningholm, vi bestämde att köra Adelsö t/r tillsammans, en bra start för mig. När vi skulle ge oss iväg kom även Thomas förbi som precis kört sitt morgonpass, och skulle tillbaka på samma väg vi började. Så vi hängde på, Thomas var dock uppvärmd och satte av i en bra fart. Jag fick chockväcka benen för att hänga på! (Segstartad är jag)

Vi körde FRA-rundan och sen ut mot Ekerö, Thomas vek av hemåt, vi tackade för draghjälpen och fortsatte ut till Adelsö. Det var en fin morgon, och lite blåsigt. Men det är ju det ju alltid på Mälaröarna, dock fattar jag aldrig vilket håll vinden kommer från!

Vi turades om att dra hela vägen ut, kort stopp och den obligatoriska pose-bilden, sen körde vi på tillbaka mot Tappström. Där vek Amir hemåt och jag tackade för sällskapet och gav mig ut på Färingsö. Det var varmt och skönt, men det går åt en del vätska, så jag cyklade vanliga rundan ut men tog mig bort till Konsum innan jag gav mig på Björkviksslingan. Tog en isglass i solen och fyllde på med energi/vätska. Träffade där en annan cyklist, på “cykelfikabänken” utanför Konsum. Snackade lite och fikade, och sen fick jag med honom som sällskap ut på Björkvik, kul!

Vi trissade upp tempot lite och låg och drog partempo där i 3 varv (10km/varv). Fram och tillbaka och alla möjliga vindar. Vi körde tydligen så hårt att hans eker gick av. Synd, vi som hade så roligt. Så han rullade hemåt medan jag sen körde bort för ett andra isglass/vätskestopp vid Konsum.

Sen fortsatte jag “vanliga” loopen runt Färingsö, förbi kyrkorna och cykelbanan tillbaka. Mätaren slog precis över på 150km när jag var tillbaka vid Drottningholm. Nöjd med cyklingen! Blev ju lite solo och en del sällskap ändå! Toppen!

När jag sen åkt hem, “tvingade” jag mig ut på ett brickpass, med löparutmaningen i bakhuvudet. Bara kort, kort, det räcker. Jag hade laddat ny musik i ipoden, och körde faktiskt samma låt i 4 kilometer. Den var så bra att springa till, och jag fick visst till en hyfsad bra löpteknik (tror jag), för jag sprang riktigt fort för att vara jag! Benen kändes bra, men visst var jag nu trött. Flåsade en del, en tror det hade en del att göra med vätske och energibrist så sent på dagen. Riktigt nöjd med dagens träning, det här var sista långa “riktiga” passet innan Ironman Kalmar!

130804_cykling_01
Amir och jag, glada och starka!

130804_cykling_karta
Här körde jag, cyklat på nästan alla vägar som finns där ute!

Dagens löplåt, ja jag lyssnar sönder låtarna, en i taget! 

15 mil på Ekerö + brick

2 reaktion på “15 mil på Ekerö + brick

 • 5 augusti, 2013 kl. 14:47
  Permalänk

  Grymt cykelpass! Imponerade snitt du har! TOKstark!!! Det kommer gå undan i Kalmar! :)

  Svar
  • 5 augusti, 2013 kl. 16:38
   Permalänk

   Tack Lina! Jag hoppas på det, bara jag får bort hjärnspökena nu innan race ;) Skulle vilja kunna springa såsom du gör, du kommer blåsa om på löpningen!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *