Min ironman finish #10 is in the bag!

Det var en tuff dag i Kalmar idag, det kan nog de flesta deltagare hålla med om. Väderomständigheterna med kraftiga sydliga vindar gjorde det till en prövning. Tuff, crowded simning med en del vågor, följt av en cykling full med mot och sidvind, och lite medvind också. Sen löpningen blev bara till att överleva.

Jag simmade ok, men lite långsammare än vanligt. Cyklade sen riktigt starkt. 5:19 blev 9e damtid totalt och 4e svensk damtid. Första gången dock jag tänkt tanken att cyklingen inte var kul. Men då tänkte jag direkt: sluta gnäll, ta en gel! Och det funkade :-)
Löpningen var tung. Kändes väl ok till en början, sen gjorde jag en löpvurpa på en omarkerad asfaltbula (som tack vare mig(?) blev markerad sen). Och på varv 2 och framåt kraschade magen och jag slutade räkna hur många gånger jag fick stanna på toa. Men jag tog ett steg i taget, en vätskestation i taget, för att ta mig hela vägen till mål!

I mål på 11:25, 15e i min AG. Nöjd ändå, jag gjorde mitt bästa idag under rådande omständigheter!

Tack för all pepp under tävlingen!! Både från publik och medtävlande, ni hjälpte mig framåt, så TACK!

20130817-232326.jpg

Ironman Sweden finisher!

15 reaktion på “Ironman Sweden finisher!

 • 18 augusti, 2013 kl. 03:03
  Permalänk

  Jag gjorde min Ironman-debut idag. Även om jag inte kört innan, så håller jag med om att det var tuffa förhållanden. Fick ingen märkvärdig tid, men är ändå supernöjd! Såg dig på pre-race-mötet, men blev aldrig av att jag hälsade. Får ta det på någon annan Ironman. :)

  Svar
  • 22 augusti, 2013 kl. 12:06
   Permalänk

   Grattis Richard! Att genomföra en Ironman ÄR stort. Jag påminns alltid under loppet hur jäkla långt det verkligen är! Speciellt maran på slutet :) Ja vi får ses på annat race, blir det Kalmar nästa år igen kanske?

   Svar
 • 18 augusti, 2013 kl. 07:46
  Permalänk

  Bra jobbat idag! Det var tufft för många verkade det som. Inte bara väderförhållanden utan även magbesvär.

  Svar
  • 22 augusti, 2013 kl. 12:06
   Permalänk

   Tack Åsa! Ja magkrascher är otroligt vanligt. Är inte bara träningen man ska ha gjort, det gäller att få fullt koll på nutritionen också. Svårt!!

   Svar
 • 18 augusti, 2013 kl. 09:18
  Permalänk

  WOW!! Att ta sig igenom en Ironman är en stor grej!! Alla finishers är vinnare!! Grattis!

  Svar
  • 22 augusti, 2013 kl. 12:06
   Permalänk

   Tack!! Visst är alla vinnare!

   Svar
 • 18 augusti, 2013 kl. 20:43
  Permalänk

  Grattis och tack själv för några minuters snack och några kilometer som “försvann”… och som bidrog till nytt PB!!

  Svar
  • 22 augusti, 2013 kl. 12:07
   Permalänk

   Grattis till PB Markus! Ja tack för snackstunden på löpningen, snyggt jobbat i lördags!

   Svar
 • 18 augusti, 2013 kl. 22:11
  Permalänk

  GRATTIS!!
  10 (tio!) presterade IM-Jisses!!!!!!!!!!
  Härligt härligt hoppas Du vill fortsätta Ditt inspirerande och lärorika bloggande!

  Svar
  • 22 augusti, 2013 kl. 12:08
   Permalänk

   Tack André! Ja jag kan knappt fatta själv att jag kört så många :) Tack, vad snällt. Blir glad att så många gillar att läsa min blogg, det får mig att fortsätta!

   Svar
  • 22 augusti, 2013 kl. 12:09
   Permalänk

   Tack Suzan!

   Svar
 • 19 augusti, 2013 kl. 09:46
  Permalänk

  Grattis! Sjukt stort grattis! Nr 10 och på hemmaplan! Grymt impad!

  Svar
  • 22 augusti, 2013 kl. 12:09
   Permalänk

   Tackar! Ja första och 10e i Kalmar (5 år senare). Lite speciellt sådär :)

   Svar
 • Pingback:Vilovecka | Karin Tri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *