Kom hem sent idag, men jag var beslutsam. Jag ville få till träning även om jag var trött. Nu skulle viloveckan brytas, och jag ville tillbaka till rutinerna. Och ja, cykeln! Min fina, nya cykel behövde lite uppmärksamhet. Så det fick bli innecykling på trainern idag.

Jag bytte snabbt tävlingshjulen till träningshjul fram och trainerhjul (med trainerdäck på) bak och sen var det bara att köra igång. Trampade på, med hög kadens och bra spinn i benen. Lyssnade på peppande musik och slökollade lite på teve samtidigt. Cyklade på, och drömde mig tillbaka till Ironman Kalmar för bara drygt en vecka sedan. 50 minuter senare så hade jag tränat fram lite sköna endorfiner. Nu är jag igång igen!

130827_trainer_01

Igång igen

5 reaktion på “Igång igen

 • 28 augusti, 2013 kl. 19:12
  Permalänk

  Hej! Jag funderar på att köpa en trainer till min racer, dock känns detta som en djungel. Har du något tips, eller något speciellt man ska tänka på? Dum fråga kanske, men måste jag byta däck (hjul, vad är skillnaden?) på cykeln? Är lite lost som sagt ;)

  Grymt jobbat i Kalmar :)

  Svar
  • 28 augusti, 2013 kl. 22:58
   Permalänk

   Hej Malin! Ja visst känns det som en djungel, finns hur många trainers som helst att välja mellan. Det finns allt från trainers på Biltema från runt 1000-lappen, upp till avancerade trainers som kopplas mot dator. Man kan säga att det som skiljer är hur motståndet fungerar (billigaste är magnetbroms, sen finns det med fluid (som är tystare) och de mer avancerade har motorbroms som datorn styr. Hur högljudd den är beror också lite på nivå, de billigaste väsnas mest. Sen skiljer också om man kan styra motståndet med trainern, eller om man gör det direkt på cykeln.

   Min trainer heter “Kinetics by Kurt” och är en fluid. Den ska vara en av de tystare modellerna, och motståndet ökas ju mer man trampar, alltså jag växlar på cykelns växlar för att köra med olika motstånd/kadens. Den är rätt “simpel”, men jag gillar det, jag behöver inte något mer för att köra. Lyssnar på musik och lägger upp ett pass med intervaller som jag följer.

   Att byta däck på bakhjulet gör man för att det sliter på däcket att rullas mot trainer-rullen. Det minskar också ljudet om man kör med ett speciellt trainerdäck. Man kan självklart bara byta däck på hjulet varje gång man växlar mellan att cykla ute och cykla på trainer. Jag har dock köpt ett billigt bakhjul där jag har trainerdäcket på,och så bara sätter jag på hjulet på cykeln när den ska köras i trainern. Enklare så.

   Hoppas du fick lite svar på dina frågor. Som sagt, det finns mkt att välja mellan. För mig var det viktigast att ha en stabil, tyst, trainer som bara är enkel att köra på.
   Hör av dig om du har mer frågor!

   Svar
 • 29 augusti, 2013 kl. 14:56
  Permalänk

  Har för mig att du hade en annan trainer innan (kanske har fel). Men hur mycket tystare tycker du “kurt:en” är jämfört med din gamla?

  Funderar på att köpa en nämligen.

  Var köpte du din?

  /Richard

  Svar
  • 29 augusti, 2013 kl. 22:03
   Permalänk

   Jo jag hade en Tacx Fortius innan. Den var också rätt “tyst” om man jämför, men rätt mkt mer avancerad modell. Kruxet med den är att man behöver en bra dator för att köra. Sen använde jag inte VR-programmet så ofta när jag väl cyklade, jag kan roa mig flera timmar på trainern ändå, så när jag köpte ny trainer, tog jag en “enkel” variant. Men jag ville ändå ha en i bra kvalitet, stabil, bra motstånd och tyst. (så tyst det nu går att få)

   Jag googlade en del, och kollade tester på youtube. Se t.ex. här där de jämför KurtKinetics med CycleOps: https://www.youtube.com/watch?v=AvSOZXmT3n8

   Jag köpte min här: http://velocipeter.se/catalog/product_info.php?products_id=122

   Svar
   • 29 augusti, 2013 kl. 22:14
    Permalänk

    Jag hade också en Tacx innan, men precis som du så tyckte jag det var lite klyddigt att behöva ha datorn. Sålde den ganska snabbt.

    Aha, så du köpte av Velocipeter! Han håller ju till här nere i mina trakter. Ja, ett par mil bort, men ändå.

    Jag kommer nog också köpa mig en Kurt. Tackar för informationen!

    Ha det gott!
    /Richard

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *