Så var helgen redan över, vad fort den försvann! Jag hade tänkt mig cykling ute båda dagarna, men med lördagens lokala rätt rejäla regnskurar ändrade jag planerna. Istället för cykling fick det bli en rask promenad i regnet, runt i spåren bakom Hammarbybacken, följt av lite trainer inne.

På tal om trainer och ljud, så kan man ju ibland få ett extra “gnissel” från däcket som går mot trainerns rulle. Jag gjorde lite research (a.k.a fråga Google) om hur man löser problemet. Svaret är: pumpa bakdäcket till 8 bar, städa bort eventuell gammal däckgummi på trainerrullen, sätt på lite baby powder på bakdäcket (helst om man har speciellt trainerdäck då), och lägg an trainerrullen med sånt tryck mot däcket att det inte glider när man trampar med kraft. Tadaa, så blev det tyst! Ännu tystare än sist, och nu hörs bara ett svagt sus från trainern. Skönt jag slipper störa grannarna, och kan träna på hur mycket jag vill!

Det blev bara ett kortare trainerpass igår, knappt en timme, men det var det jag hann med. Idag blev det istället cykling ute. Solen sken och det var rejäl blåst. 10m/s, ungefär som på Ironman Kalmar då!

Jag åkte ut till Drottningholm och startade därifrån. Det var verkligen höstlikt ute på vägarna nu, träden var gula, löv som fallit ner, och cykeljackan åkte på. Inte lika många cyklister ute, men många rullskidåkare fyllde cykelbanorna. Men det fanns gott om plats att cykla och det var bara att köra på.

Jag körde min vanliga runda där ute på Färingsö. Kan väl inte säga att jag var jättepepp och pigg hela tiden, snarare seg i omgångar, men mot slutet kändes det allt bättre. Benen är fortfarande inte helt tillbaka, jag blir trött i musklerna snabbare än jag får upp flås. Men det kommer.

Nu fick jag till en skön tur ute i solen. Ibland är det skönt att bara cykla för att jag älskar att cykla. Inte tänka tider, prestation eller farter. Fick en fin eftermiddag ute i solen, 10 mil skrapade jag ihop och sen var jag nöjd med den söndagen!

130831_trainer_01

130901_cykling_04

130901_cykling_01

130901_cykling_03

130901_cykling_02

Lite cykling igen

2 reaktion på “Lite cykling igen

 • 2 september, 2013 kl. 16:48
  Permalänk

  Hej Karin
  Jag har följt dig ett tag nu och älskar själv att cykla, det är mitt största intresse. Vill att du ska veta att du är en riktigt stor inspiration för mig. Jag kollar din blogg dagligen och fylls av motivation och glädje.

  Ps. Riktigt häftig outfit du hade på Ironman!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *