Det har varit en fin helg med härligt sommarväder i september. Kanske sista sommarhelgen för året, och det var bara att passa på och njuta. Jag fick till en bra träningshelg med väldigt blandad träning för en gångs skull. Det är ju lätt hänt att jag mest cyklar, can’t help it! ;)

Igår började jag lördagmorgonen med simning med Human Ambition ute i Vårby. Vi var ett litet gäng på 12 pers och coach Micke, som körde ett bra pass. Stationsträning och fokus på teknik, och feedback. Bra att få veta vad jag ska jobba på nu när vi klivit in från OW simningen ute, till bassäng. Nu finns det tid att jobba teknik. Men jag ska försöka köra lite extra med paddlar några veckor till för att simulera våtdräktssimning.

Efter frukost på IKEA körde jag sen ut till Drottningholm för cykling. Solen sken och det räckte med korta byxor och tröja. Bra för cykelbrännan! Jag cyklade ut till Ekerö där jag mötte upp med Mario och Thomas, två cyklister jag cyklade med på Mallorca i våras. Starka och pigga, så de fick agera vindskydd hela passet. Eller jo, ok, jag gick fram och drog kanske 2 gånger då. Men det var skönt att bara cykla på bakom också, och snacka lite. Kul med cykelsällskap!

Vi körde de “vanliga” vägarna ut på Färingsö men på andra hållet! (Jag har kört många, många mil där ute men aldrig tagit vägen på det hållet) Va, kan man köra vägen på andra hållet! Ja då blev det en helt ny upplevelse! Lite kaffe på det i Ekerö C och sen cyklade jag tillbaka och skarvade på några mil så jag fick ihop 10 mil. Ett bra pass i solen!

Så nu, i och med lördagens cykelpass hade jag visst nått en milstolpe. Har nu nått över 800 cyklade mil iår, vilket är rekord för mig! Jag jobbar vidare och siktar på fler mil, men ett rekord är alltid ett rekord!

Så idag när jag vaknade planerade jag faktiskt om dagens träning. Det ÄR ju faktiskt inte cykling jag behöver träna som mest nu. Nu kan jag väl sluta cykla och behålla cykelformen? Nja, kanske inte riktigt så va? Cykelformen måste behållas, men nu fick det räcka med ett cykelpass denna helgen och istället prioritera lite löpning.

Jag stack ut vid lunchtid på ett lite längre löppass. Eller ja längre än sist iallafall, jag måste börja nånstans! Det blev veckans 4e löppass, och benen känns bättre och bättre. De är sega i början av passen, och det känns som det är benen som hindrar, knappast konditionen. Men ju längre passet går och då jag får upp värmen i benen, då går det att öka intensiteten och farten. Skönt! Jag sprang knappt 80 minuter idag, på spåren bakom Hammarbybacken, och lite runt bort mot Hellasgården. Det blev ett bra pass och jag hade nog kunna springa längre om jag haft mer tid. Men det får bli till nästa långpass, skynda långsamt!

Ikväll var jag sen och körde lite simning igen, denna gång på klubbens träning. Tänkte det kunde vara kul att träna med klubben och träffa alla nya. Jag har varit lite dålig på att gå på passen, och därmed också missat alla nya medlemmar! Vi körde ett sorts styrke-simpass, men jag orkade inte riktigt med styrkeövningar så jag hittade på lite eget och körde det. Simning 1 timme, sen var jag nöjd med träningshelgen!

Simma, cykla OCH springa! Jackpot!

130914_cykling_01
Thomas och Mario, a.k.a Team Ekerö, på sina Wilier. De fick vara vindskydd idag!

130914_cykling_02
Min P5a var snabb och bra som vanligt! Love it!

Tri träningshelg

2 reaktion på “Tri träningshelg

 • 16 september, 2013 kl. 08:54
  Permalänk

  Kul att ses igår! Hoppas på fint väder kommande helg så kanske vi kan mötas upp för ett cykelpass :)

  Svar
  • 16 september, 2013 kl. 11:49
   Permalänk

   Ja det var kul att ses! Ja verkligen, det får regna i veckan, men cykelväder till helgen, please!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *