Träningen går framåt men det är lite rocky road kan man säga. Inte spikrakt uppåt och inte alltid positivt. Men jag jobbar på. Förra veckan fortsatte med bra träning.

Onsdagen var jag på gymmet både morgon och kväll. På morgonen körde jag styrketräning. Nu ett nytt program jag fått från Access Rehab för att stärka upp mina svaga punkter. Ett program utan vikter, men oj vad det tog! Träningsvärken kom direkt i benen under dagen, och sedan i magen dagen efter. Men skönt ändå med lite träningsvärk!

På kvällen körde jag Glenns spinning igen med megapyramid-intervallen, och avslutade med 4km bricklöpning på löpbandet. Det kändes bra, jag kände mig stark och bara körde på. Klart det är tufft mentalt att verkligen ställa sig där efter ett tufft 90 min pass, men det gäller att bestämma sig och inte ge mig själv någon chans att banga!

På torsdagen fortsatte jag med bra träning, var ut och sprang på kvällen. Träningsvärken satt i från onsdagen, men ju mer jag sprang desto bättre kändes kroppen. Nu blev det 10km runt hammarbyhamnen. På södersidan såg jag en råtta, och i hemma i hamnen på sjöstadssidan mötte jag en liten räv. Lite djurliv i stan alltså, tyckte dock synd om räven som var rädd, hoppas den hittade hem till någon skog sen!

I fredags gick det däremot lite sämre. Ledigfredag och jag stack ut på Ekerö för lite cykling i solen. Jag startade vid Drottningholm och körde ut på Ekerö ner mot färjeläget mot Adelsö. Jag bara trampade på och benen var lite stela fortfarande. Men skönt då att köra själv och kunna ta det lugnt när jag kände för det, och trycka på när det kändes rätt. Efter kort stopp vid färjeläget när jag sen vände åter kände jag dock att ena vaden var spänd. Var lite trött i den, så körde på lugnare. Men ville egentligen köra flera timmar, så vände ut en sväng mot Färingsö. Men så tog jag det klokare beslutet att inte pressa för mycket utan vända åter. Så körde tillbaka, typ 8 mil fick räcka.

Men så när jag är några minuter från Drottningholm är jag med om en ouppmärksam bilist som gör att jag nästan kraschar in i dess bakruta. Tack kära P5a för att dina bromsar är så bra. Bilen kom rusande från en sidoväg (detta såg jag och sänkte farten, tänkte den kommer inte se mig), jag rullar bakom bilen innan den sekunder senare tvärnitar (detta var jag INTE beredd på!). Jag tvärnitar också och hinner precis stanna med cykeln slåendes bakut pga inbromsningen. Ingen rolig upplevelse. Men jag är glad att det inte hände något allvarligt.

Så pga vadkänningen och nära-krasch-upplevelsen blir det sen lugnt i helgen. Jag vilar på lördagen, rätt så skönt faktiskt. Och igår söndag blev det en lång skogspromenad på 2h, innan jag sen åkte och körde drygt 3km simning med triathlonklubben. En lite annan helg än jag planerat, men så blir det ibland. Jag hoppas vaden och benen är redo för lite mer träning snart igen!

130922_traning_04

130922_traning_03

Lite upp och ner

4 reaktion på “Lite upp och ner

 • 23 september, 2013 kl. 20:24
  Permalänk

  Snyggt kört Karin!
  Jäklar vad du ligger i.
  Vaden kommer bli bra i ett nafs!

  Svar
  • 24 september, 2013 kl. 08:53
   Permalänk

   Tack Jörgen! Ja jag hoppas på det!

   Svar
 • 25 september, 2013 kl. 19:57
  Permalänk

  Otäckt med bilisten där! Tur att det gick bra!

  Hoppas att vaden mår bra snart! Jag har lite lite känningar i min vad ännu, men tycker att det brukar hjälpa och köra excentriska tåhävningar för och stärka upp.

  Svar
  • 26 september, 2013 kl. 22:37
   Permalänk

   Tack för tipset Lina! Det ska jag köra! Kör du dem i samband med löpningen eller som fristående träning?

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *