Eftersom jag var morgontrött igår, och var supertidigt hos massören imorse (07:00!) blev det ingen morgonträning. Och med min träningsplan just nu att vila vaden var jag alltså tvungen. Tvungen att ge mig in i Battlefield Badet. Att gå till Eriksdalsbadet en måndag- (och tisdag) kväll är nästan galet. Ja då får man ge sig in i leken och leken tåla, minst sagt. Jag vet ju annars att just början på veckan ska man inte gå till varken gymmet eller badet, inte direkt efter jobbet iallafall. Fullt med folk att trängas med!

Men jag ville simma, och nu blev det dessa tider. Så jag stålsatte mig. Gick dit igår och peppade mig med bra attityd. Ställde in mig på att jag inte riktigt skulle få till det simpasset jag kanske ville, men jag skulle iallafall få simma!

Det var faktiskt inte så farligt igår! Jag blev positivt överraskad. Jo klart det var många sim-motionärer i de 3 stackars banorna som fanns tillgängliga för motionssim. Men det flöt på bra ändå. Den enda bröstsimmaren i snabbaste simbanan simmade jag om en gång, sen var hon borta. Hon kanske var klar, vem vet ;)

Så igår brände jag av ett pass med lite snabbare, korta serier, bl.a 10×100 och 20×50, med lite blandad vila beroende på alla andra i banan. Simmade mest på och det funkade bra, mycket omsim dock. Totalt en timme och 2.7km samlade till utmaningen.

Så stärkt av den bra simningen igår, som faktiskt funkade ok, vågade jag mig till badet även ikväll. Men idag var det dock andra bullar. Många, många i banorna, det var verkligen laxodling. Inga bröstsimmare idag dock, så så långt allt bra. Men de borde verkligen lära ut ban-vett och etikett för simning! Men klart, det är inte så lätt att veta om ingen nånsin berättat hur det funkar. Jag försökte hålla mig positiv, glad och lugn och simmade på.

Idag blev det många, många omsimningar. Och det var krig tydligen. Jag blev slagen på benen och sidan när jag simmade om vissa ibland (Arga simmare, skojar du?). Dock ville de gärna bli omsimmade igen(?), eftersom de kastade sig ut i banan även när jag hann ifatt dem och tänkte “gå om” i vändningen. De kastade sig även ut framför PRECIS när jag kom in för vändning. Jaja, jag simmar på tänkte jag. Behöll lugnet och slog inte till nån i huvudet med paddlarna, jag tänkte vara snäll.

Andra körde taktiken “jag ska spurta så du får det jobbigt att ta dig om!”, men det slutade ju bara med att de flåsade vid kanten när jag sen länge var ifatt och vände. Hmm. Jaja. Lite krig i bassängen ikväll alltså, jag fick nästan känslan ibland att smockan hängde i luften. Eller så var jag bara nojjig att någon skulle försöka dränka mig ;) Jag försökte vara trevlig i de små pauserna och simmade mest på. Körde längre set med 300m paddlar genom hela passet och fick ihop 3km på timmen idag.

Nu har jag testat på kvällssimning, nu kommer jag älska morgonsimningarna igen!

130917_simning_02

130924_simning_02
Tänk om man skulle haft såhär mycket plats! No way ikväll. det var laxodling!

Krigat i bassängen

10 reaktion på “Krigat i bassängen

 • 25 september, 2013 kl. 07:31
  Permalänk

  Skulle du inte kunna skriva ett inlägg om lite vett och etikett vid bansimning? Så blåbär som jag kan läsa och begrunda.

  Svar
  • 25 september, 2013 kl. 11:53
   Permalänk

   Visst, här är en länk till simvett och etikett som jag skrev för 2 år sedan:
   http://karintri.com/2011/04/14/simvett-och-etikett/

   Kan ses som många regler, men viktigaste är nog “snabbast startar först, då förlängs tiden tills passering”, och “låt snabbare simmare passera vid vändning”.

   Kanske får lägga till “slå inte på folk som simmar om, men om du gör det på en triathlet kommer de knappast bry sig – bra IM-start-träning!” ;-)

   Svar
 • 25 september, 2013 kl. 08:54
  Permalänk

  Håller helt med föregående kommenterare! Jag är rätt ny i simbassängen och försöker hålla mig undan, ta en bana där det inte ser ut att vara så snabba simmare och låta snabba simmare gå före i vändningar.. Men det är inte så lätt att veta – tycker dock din attityd är bra! Vissa blir helt tokiga och det är inte alltid lätt att veta som ny!

  Svar
  • 25 september, 2013 kl. 11:55
   Permalänk

   Precis, är ju inte lätt att veta reglerna innan man fått höra dem! Men på en så liten plats som 25m bana, så blir det så mkt lättare om vissa regler följs. Du har koll på att släppa före snabbare simmare i vändningarna, det räcker långt! Här är resten av listan, om du är intresserad: http://karintri.com/2011/04/14/simvett-och-etikett/

   Svar
 • 25 september, 2013 kl. 09:01
  Permalänk

  Men herregud! Vilka människor det finns! Fast jag känner igen det trots att det i min håla nog inte bor så många människor totalt som det simmar på din bana. :) Men som crawl-simmare så är man hatad och ska till varje pris förintas. Speciellt om jag råkar skvätta vatten på någon av damerna som kör bröstsim med svanhals.

  Svar
  • 25 september, 2013 kl. 11:56
   Permalänk

   Haha jo. Galet. Ja de där bröstsimmarna som inte vill bli blöta, har aldrig riktigt greppat vad de gör i vatten då! ;-)

   Svar
 • 25 september, 2013 kl. 13:26
  Permalänk

  Haha hög igenkänningsfaktor från Valhallabadet i Göteborg. Jag brukar se snabbanan där som perfekt triathlonträning, trängas med andra. När det gäller vett och etikett är det ganska basala saker att tänka på i en crawlbana. Inte kasta sig ut när någon kommer in för vändning. Jag får för mig att det killar som tar för givet att de är snabbare än andra tjejer. De som som spurtar när jag simmar om bryr jag mig inte om, jag kommer förbi ändå :D Bröstsim hör inte hemma i en snabbana men det löser sig också, de flyttar sig. Alla har rätt oavsett fart att simma i snabbanan men bara om man försöker undvika att kasta sig ut framför andra. Simma fram och tillbaka och vänta på din tur vid start funkar det fint. Bara kul med lite nybörjare också, alla får plats!

  Svar
  • 26 september, 2013 kl. 20:46
   Permalänk

   Precis, man tycker det borde vara självklart, men ändå inte alla som förstår. Undrar om samma personer skulle kasta sig ut framför en snabb löpare i t.ex en smal tunnel också? ;-)

   Svar
 • 25 september, 2013 kl. 15:12
  Permalänk

  Haha. Jag var där igår också. Bra jobbat att härda ut. Jag fick nog efter 30min när någon för tredje gången behagade skjuta ifrån precis framför mig när jag skulle avsluta insimmet med femtior på starttid.

  Svar
  • 26 september, 2013 kl. 20:44
   Permalänk

   Hehe, ja att köra efter starttider är bara att glömma när det är så mkt folk. Ibland 2 sek vila, ibland 15 ;-) Bra att härda ut iaf en halvtimma!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *