Puh, vilken tur! Cykelmisären under lördagen var visst bara en engångsföreteelse. Jag KAN fortfarande cykla! Igår söndag blev sista cykeldagen på träningshelgen på Öland, och jag avslutade starkt och bra. Riktigt skön känsla!

Blev lite orolig där när det bara gick åt skogen i lördags. Men klart alla kan ha sina ups and downs. Igår fick jag sällskap på cykelturen, mötte upp med Vincent som bor i Kalmar och som kom över för att cykla lite på tempocykeln.  

Jag planerade in min vanliga rutt norrut, för att visa lite andra delar av Öland. OCH för att slippa trafik. Söndag borde ju vara en hemresardag och då kör folk mot bron, inte upp mot norra udden!

Vi cyklade iväg i ett gråväder och möttes först av lite regn, men vi körde igenom det och så fick vi sol och blå himmel sen resten av dagen. Vi cyklade på i bra fart och jobbade oss upp mot småvägarna som går parallellt med stora vägen. Efter 4 mil fick vi dock stanna för jag fick punka bak. Fixade det hyfsat snabbt men när vi sen skulle köra iväg hade Vincent punka fram! Osannolikt med 2 punka på samma ställe! Men vi fixade det med, och sen var vi lite oroliga när vi cyklade vidare. Inga mer extraslangar med, så vi hoppades slippa fler punkor!

Fortsatte upp mot norra delen, motvind hela vägen norrut, men vi körde på bra ändå. Det var kul att cykla och jag hade en helt annan cykelkänsla än gårdagen. Låg i tempobågen hela tiden och bara körde på. Roligt! Upp till slingan runt norra Öland och sen bort till fiket i Böda. Då var det välbehövligt med lite fika!

Sista 6-7 milen hem kändes kort. Samma vägar som vi kört upp på, men nu med vind i ryggen. Vi bara körde på och jag jagade Vincent hela dagen idag. Bra träning! Fick ihop nästan 16 mil med bra tempo och intensitet. Riktigt roligt pass, och kul att få avsluta helgen med bra känsla på cykeln!

130929_oland_01

130929_oland_karta

Jag KAN cykla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *