Här kommer fortsättningen på min träningshelg i London.

Efter en bra träningsfredag och trevlig fredagkväll, blev lördagen lite lugnare. Vi stack iväg på förmiddagen till Shipperton Lake. Detta är en privat sjö där de anordnar OW simning. För några pund kan man simma runt i sjön på två olika banor märkta med bojar, medans säkerhetspersonal finns i kajaker och har koll på en. Det var svalt i vattnet 17-18 grader och sista helgen de hade öppet. Viking som man är kastade jag mig i och började simma, medans Paddy & Penny tog några minuter på sig att ta sig ner i vattnet!

Sjön stängde efter 50 minuter, så jag hann iallafall simma 3,5 varv innan en snubbe i kajak bad mig vända tillbaka. Men runt 2800m fick jag nog ihop där i sjön. Det blev en truckarfart i våtdräkt, och det kändes bra. Sjön var väldigt ren och fin, och det var härligt att simma ute. En sista gång innan jag åker till Florida!

Efter simningen blev det inte mer träning under lördagen. Det planerade cykelpasset byttes mot soffhäng, och ladd inför söndagens race.

I söndags gick då Royal Parks Foundation Half Marathon, mitt inne i London. Runt 16000 deltagare var med! David kände rätt personer så vi fick VIP biljett till startområdet. Det innebar lite lugnare fix innan/efter loppet med mat osv, och det bästa av allt: en direktingång till första startled efter proffsen. Haha, jag ställde mig långt ut till kanten, ville inte vara i vägen men var rätt nöjd med att slippa trängas längre bak under loppet.

Hela helgen har bjudit på sommarväder. Knappast regn som man förknippar med London, utan 20 grader och sol. Det var perfekt löparväder i söndags! Trikläderna + linne räckte fint. Så gick starten och så var det bara att springa på! Det blev en sightseeing-långrunda för mig i London. Dock missade jag både Buckingham Palace och Big Ben, men jag såg iallafall The London Eye! Häftigt när man springer lopp och bara under någon sekund inser att man faktiskt är mitt i en storstad, OCH springer lopp! Precis som att man inte fattat det förrän då, hehe.

Jag sprang på i ett bra tempo, det kändes väldigt bra så det var bara att låta benen gå. 5-tempo för mig tycker jag är bra! En lättsprungen bana, ner längs med Thames och sen in genom en massa Royal Parks. Bra med publikstöd, fin bana, kul löpning gjorde det till en bra runda! Ben och kropp kändes bra, dock fick jag stanna hela två gånger för “konstpaus”.

Fick en totaltid på 1:54 (1:56 med stopp) och det är jag väldigt nöjd med! Ett bra långpass blev det! David var snabb som attan och sprang på 1:34, ett fint PB! Nu har jag gjort en bra rekning inför IM-marathon om några veckor, och vet att jag behöver skaffa ett par andra skor. Skavsåren och magen var nog värst. Kroppen i sig funkade bra för löpning! Nu är jag peppad att springa ännu mer!

Resten av dagen blev det VIP-mat efteråt, slappande med bekanta till P&D, yoghurt på Snog och mer sightseeing i London med utsikt från The Shard. Sen hann vi precis hem till Fulham för att hinna simma med triklubben på kvällen. Fötterna var trötta och gjorde ont, men det var skönt att simma lite och sen basta. 50 min tekniksimning blev en bra avslutning på en lång dag. En middag på det och så var vi trötta allihop!

En fin helg i London. Tack till bästa Penny & David!

131005_london

 

131006_london_02

131006_london_01

131006_london_02

131006_london_03

131006_london

131006_london_race_02

131006_london_race_03

131006_london_race_04

131006_london_race_06

131006_london_race_05

131006_london_04

131006_london_05

131006_london_07

131006_london_09

131006_london_10

Royal Parks Half London

5 reaktion på “Royal Parks Half London

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *