Sen jag kom hem från helgen i London, har jag tränat på här hemma. Bara inte hunnit blogga om det, och datorn håller tyvärr på att dö en långsam död. Får vara glad när den fungerar.

Veckan blev dock lite lugnare, för jag var rätt trött. Så dragit ner en del på träningen, men har behållt fokus på löpningen. Det är ju den jag behöver träna på! Veckan fylldes ändå av 90 min intervallspinningpasset, två morgonsimpass, och sen löpning då. I torsdags kväll sprang jag och Sara ett lugnt pass runt riddarfjärden. Det var mörkt, kallt och regnade! Riktig höstrusk, men vi tog oss ut och tänkte sen inte alls på vädret när vi sprang. Det var mysigt och bra!

Igår söndag drog jag ut mitt på dagen för att få lite dagsljus. Ut i skogen och körde varvbana och sprang 5 varv på samma spår. Bara tuffade på och fick till ett bra flow i löpningen. Ett långpass på 2 timmar ville jag få till, och det gick bra! Med nya större skor slapp jag få onda fötter efteråt också.

Tiden bara gick och jag lyssnade på min favoritmusik. Det är helt galet vad bra musik gör skillnad. Jag springer på och det känns som att benen bara “rinner” fram. Och musiken dunkar på, och jag känner mitt hjärta slå, känner andningen och flåset, men det går bra att stanna kvar länge i ansträngningen. Hur länge som helst! (nästan). Mot slutet blev benen och höfterna tröttare, men det var ändå ett riktigt bra pass.

Ikväll blev det ett recovery-löppass. 1 timmes löpning men nu i mörker. Jag sprang lite på måfå och letade upp en bra väg att springa på. Mjukt underlag, upplyst och en del folk i rörelse. Så då övade jag pannbenet igen genom att springa där fram och tillbaka 3 varv. Benen var stela idag, i början blev det mest stapplande. Men så lät jag bara det gå i den fart det gick, och så vaknade kroppen till liv såsmåningom. Musiken nedan (bland annat) gick på repeat, och så fick jag till den här “benen bara trummar på”-känslan. Och så gick passet progressivt!

Det blev en skön timme ute ikväll, och löpningen känns bättre och bättre. Det som känns svårast är faktiskt alltid att ta steget ut genom dörren! Men får hoppas på att jag snart byggt upp en vana, så det kommer bli lättare och lättare! Även när det blir mörkare och mörkare…

131006_london_race_07
Härlig löpning i London, under Royal Parks Half.

En av mina favoritträningslåtar just nu. (Funkar toppen till både löpning och spinning/trainer, hög kadens) Tack till Disco-Glenn för att du hittar, och delar med dig av bra musik!

Fokus löpning

2 reaktion på “Fokus löpning

 • 14 oktober, 2013 kl. 22:15
  Permalänk

  Härligt, bra jobbat med löpningen!
  Skön låt, bra driv! :) det man har i öronen gör väldigt mycket på löpen :)

  Svar
  • 14 oktober, 2013 kl. 22:18
   Permalänk

   Tack Lina! Blir alltid inspirerad av dig och dina löppass!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *