Ja nu var det “big week” för mig. Jag ska ju snart iväg och tävla. Säsongens sista Ironman väntar, Ironman Florida 2 november!

Planen var en stor vecka med en gigantisk träningshelg som avslut, men det är inte riktigt så resultatet blivit. Jag har kämpat med en enorm trötthet på sistone, och fått skära ner lite på passen. Fokus har dock fortfarande hamnat på löpning. Även om det inte blev en gigantisk vecka, så har jag ändå fått till 5 löppass. Det borde vara rekord för mig!

Det har blivit några svängar i höstmörkret runt Sicklasjön och Söder. Nu senast ikväll med pannlampa på. Igår lördag utnyttjade jag dagen och sprang långpasset på 2h 15 min mitt på dagen, i skogen bakom hammarbybacken. Kyligt och höstigt. Väldigt mysigt! Jag sprang på och lyssnade på musik som vanligt, men igår var det segt. Jag invigde mina nya löparskor, nu i en storlek större så jag slipper få ont i tårna hela tiden. Och de funkade bra! Vad bra, då är de race ready!

Har även simmat lite i veckan, två längre pass, ett som kändes toppen och ett som kändes botten. Så är det lite ibland med träningen, dagsform och känsla varierar väldigt! Men det är bara att försöka härda ut och köra på, nästa pass KAN ju bli bättre!

På cykelfronten har det blivit inneträning. Först Glenns spinningpass i veckan. 90 minuter härliga intervaller och det är jobbigt, men så fantastiskt roligt. En sån bra känsla i salen, och Glenn peppar oss till att ta i mer och mer. Jag avslutade med bricklöpning på löpbandet och gick sen hem och mådde illa. Det är inte varje dag det händer, men då har jag iaf kört slut på mig! ;-)

Idag blev det istället trainer. Körde “bara” 2 timmar, och den tiden fylldes snabbt av 9×7 min intervaller. Lyssnade på Glenns musik, och bara trampade på. I olika nivåer och intensitet. Var kul att sitta på P5an igen! P5an har även varit på service i veckan och blivit fixad, och nu har jag börjat skruva på massor av skruvar för att lyckas packa ner den i cykelväskan. Får nog googla “packa P5a” innan jag börjar stuva ner den!

Sen blev det en lång och ovanlig T2. Inför race kör jag ritualen “fixa till cykeln, fixa till Karin”, (och även mottot “snygg och snabb”!) så jag gick till frisören. Kom hem och stack sen ut på ett skönt löppass. 60 min löpning med pannlampan på. Och om gårdagens långpass kändes skräp så kändes kvällens löppass underbart! Sprang på känsla och så bara kom farten automatiskt. Fick upp intensitet men kunde behålla den kontrollerat och bara springa på. Housemusiken dånade i öronen och benen bara gick. Oj, tänk om det kan kännas så på den avslutande maran i Florida! Det hade varit nåt ;-)

En okej sista träningsvecka, nu blir det några bra pass kvar, sen tapering inför race!

131020_traning_02
Nya skor, Adidas Tempo 6 i rätt storlek, fick invigas på långpasset

131020_traning_01
Lite trainer blev det idag, många 7 minuters intervaller

131020_traning_03
Mest udda T2 ever, en sväng hos frisören innan det blev brickpass!

Sista stora veckan

4 reaktion på “Sista stora veckan

  • 21 oktober, 2013 kl. 12:26
   Permalänk

   Tack Kenth! Ja jag hoppas på det, att de bara ska gå av sig själva!

   Svar
 • 21 oktober, 2013 kl. 17:05
  Permalänk

  Och jag tror att det kommer att gå undan i den nya frisyren. Den ser snabb ut liksom.

  Svar
  • 21 oktober, 2013 kl. 22:28
   Permalänk

   :-) Swooosh!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *