I lördags gick jag i mål på min 11e Ironman, Ironman Florida! Tack för all pepp och hejarop innan och efter tävlingen, jag är väldigt nöjd med dagen!

Jag hade en riktigt fin tävlingsdag och nådde mitt mål att förbättra mig från förra året. Blev t.om min andra bästa tid någonsin på en IM.

Jag körde 8 min snabbare än ifjol, varav 20 min snabbare cykling. Nytt cykelpers med 5 minuter, och såg sen i resultatlistan att jag visst cyklat om 1000 personer!! Tyckte väl det var många i vägen!

Jag fick en snabbare cykelsplit än flera proffs inklusive världsmästarinnan Mirinda Carfrae (3 min). (Hon skulle bara köra i Florida för att validera sin plats till Hawaii igen nästa år, så hon softade väl, men ändå!) Jag cyklade om många, både kvinnor och män, som reagerade olika på att bli omcyklade. Fick köra om några flera gånger… Men körde även om många lika fina P5:or, så nej allt var inte bara cykelns förtjänst!

Fick till ett stabilt lopp, här är mina tider:

Simning – 1:20:29
Cykel – 05:02:27 (2a bästa tid i min klass, 25e damtid totalt)
Löpning – 04:39:32
Totalt: 11:14:50

Plac:
18/116 i 30-34
96/743 damer
624/2891 av alla

Här följer några bilder som Sara tog under dagen. Det var ett fantastiskt kul race, simningen blev kanske lite lång för mig, cyklingen som kändes toppen och där jag utnyttjade vinden bra, och sen löpningen där jag höll mig springandes och fick massor av pepp av alla åskådare. Magen strulade lite, och mot slutet var benen trötta, men jag jobbade på och gjorde mitt bästa för dagen.

Och så efter 11h och 14 minuter fick jag ta mig över mållinjen! Vilken känsla! Jäkligt härlig men jobbig dag, men man lyfts fram av all energi som ges av publiken. Härligt!

Jag ska samla tankarna och skriva ner lite mer detaljer om loppet snart. Men nu ska jag sova, var en insomnia natt igår efter en hård dag full av sport!

ironman florida 2013 129 swim
Vad hände på simningen? Jo det här hände. Lite vågor och 2700+ deltagare. Tror inte jag simmade så rakt tyvärr!

ironman florida 2013 146 bike karin
På väg ut på cyklingen, jaga och köra om 1000 pers. Förra året var det 500. Nu 20 min snabbare!

ironman florida 2013 160 run karin
Glad ut på löpningen, nöjd med min cykelsplit på 5:02. Nu “bara” en mara kvar!

ironman florida 2013 182 sunset
Kampen mot solnedgången på slutet.

ironman florida 2013 184 karin
Äntligen finish line! I mål efter 11:14! Och nej, det var inte helt mörkt ännu! ;)

Ironman finish #11!

5 reaktion på “Ironman finish #11!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *