Äntligen är jag igång igen! Lovely! Träningsveckan började med löpning, för det är vad som stod på mitt nya träningsschema. Jag var taggad och glad att äntligen kunna träna, frisk nog för träning!

Det var såklart vintermörkt ute ikväll, men flera plusgrader, rätt så bra löparväder faktiskt. Även om det var mörkt var det lätt att ta mig ut. Det var bara att följa programmet. Totalt 35 min löpning med upp- och nedvarvning samt några längre intervaller fast i lägre intensitet. Jag sprang bort till Norra Hammarbyhamnen för att hitta en lång bra sträcka utan för mycket svängar och stopp.

Jag är ju helt ur form nu, efter många veckors vila. Hade förberett mig mentalt på att det kunde kännas astungt att springa. Så döm om min förvåning när det kändes väldigt bra ändå! Jo klart jag flåsade en del, men kroppen kändes ok. Jag kom in i löpningen lätt och det kändes naturligt. Bra!

Så det krävs inte mer än några kilometers löpning för att få tillbaka träningsglädjen och endorfiner. Härligt! Var så skönt när jag kom hem och jag kände att jag tillbaka igen. Mot en ny säsong och mycket rolig träning framför mig.

Jag har ju kört träningen “själv” de senaste åren, lagt upp träning och kört på. Fokuserat på att försöka förbättra mig men ändå behålla grunden som är att jag älskar att träna. Jag gillar ju mängd så att träna mycket har aldrig varit ett problem. Men jag kanske inte har kört riktigt så mycket kvalitet som man kanske borde för att optimera hur snabb man KAN bli.

Men nu är jag redo för lite förändring av träningsupplägget. Så jag har tagit hjälp av en tränare inför nästa säsong. Hjälp med träningsupplägg och kvalitetspass. För att jag ska kunna bli bättre: Snabbare och starkare! Så jag har nu Björn Andersson som coach för säsong 2014!  Det känns spännande och motiverande. Jag är taggad och redo att köra på. Bra träning, för att bli mitt bästa jag!

131021_traning_01
Löparglad igen, precis som här (i höstas). Denna gång med reflexväst på!

Nu är jag igång!

4 reaktion på “Nu är jag igång!

 • 17 december, 2013 kl. 00:04
  Permalänk

  Härligt, skönt att få upplägget från de som vet hur man blir snabb så man bara kan fokusera på att träna =D

  Svar
  • 17 december, 2013 kl. 12:01
   Permalänk

   Ja precis, det ska bli kul att bara köra på och sen se vart det bär!

   Svar
 • 17 december, 2013 kl. 08:27
  Permalänk

  Härligt att du är på gång igen :)

  Kul med coach!! :) är själv lite sugen på det!

  Svar
  • 17 december, 2013 kl. 12:03
   Permalänk

   Tack Lina! Ja konstigt nog räcker ett kort pass för att man ska må bättre igen! Ja ska bli kul med coach, var ju typ 3 år sen sist jag körde med det, då en annan.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *