Jag har haft SATS-kort i alla år jag bott i Stockholm, nog hängt i efter min träningsbakgrund som aerobics- och spinningtjej. SATS har ju grymt bra klasser och mycket att välja på. Så klart värt det om man kör mycket klasser, helt klart! (Om man inte går på klasser, betalar man mycket för ett gym)

De senaste åren har jag mest kört styrketräning och spinning dock, och mestadels på vinterhalvåret. Har liksom fastnat på SATS, av ren vana. Men hur mycket går jag på gymmet egentligen, och speciellt klasser?

Jo, det kan man numera fint få reda på. Undrar om SATS verkligen är nöjda med sin app där man visar kunden just hur mycket – eller snarare hur litet! – någon använder sitt träningskort. Är väl en bra deal annars för gym att ha betalande medlemmar som inte är där.

Så jag kollade min träningsstatistik på SATS hemsida, tog mig en funderare nu över säsongsvilan då jag också beslutade att skaffa tränare. Det betyder mer specifika individuella trainerpass, mindre spinningpass, och det jag behöver gymmet till är alltså styrketräning.

Så jag tog tag i saken nu och bytte gym helt enkelt. Nu blir det 24/7, där jag bara kommer köra styrketräning. Var där för första gången imorse och jag blev positivt överraskad! De maskiner och vikter jag behövde fanns där, och en lördagmorgon var det inte särskilt trångt heller.

Jag körde en blandning av mitt gamla styrkepass som jag körde förra vintern/våren. Ska bli bättre på att hålla i styrkan hela året, för den är viktig! Jag kör mestadels baksidan på kroppen: mycket rygg och axlar, men även en del ben (rumpa) och core. Det är viktigt att hålla för all annan träning också!

Så nu är jag utan SATS-kort för första gången på mycket länge. Det jag kommer sakna är dock vissa spinningpass (Disco-Glenn, Michel och Jessica!), men det kanske man kan gästa någon gång ändå senare? Hoppas på det! Och så hoppas jag bygga upp en stark kropp nu under 2014!

131221_trainer_gym_05

131221_trainer_gym_03

Styrketräning på nytt gym

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *