Det har blivit lite mer pass på trainern nu i helgen. I fredags kväll blev det ännu ett kort intervallpass enligt plan. Kort pass och bra driv, jag höll i de knappa 40 minutrarna, varav det var två (kort-korta) intervaller upp i vo2max intensitet.

Men jag är inte riktigt tillbaka i form än kan jag säga. Ett kort pass fixade jag, men det var värre under lördagens distanspass på trainern. 2h skulle avverkas, med lite intensitetshöjningar insprängt.

Jag körde på och i början kändes det toppen. Bra driv, bra intensitet och peppad till musiken i ipoden. 50 minuter senare började det bli tyngre. Jag körde på och kom nu till intensitetshöjningarna. Ökade på och watten steg lite, och pulsen också. Men nu kände jag väggen komma. Oj! Vilken fetbonk det blev.

Med tanke att komma i form under vintern låg jag på kaloriunderskott under dagen. Detta samt att jag bara laddat flaskorna med resorb/vatten visade sig inte var så smart. Kroppen har inte riktigt koll på energin just nu då. Så jag hoppade till slut av och tryckte i mig lite energi för att kunna köra klart passet. Trött, och watten sjönk men pulsen låg kvar. Jobba på, sista minuterna var jobbiga, men jag övade på pannbenet och höll mig till planen.

Sen blev det en snabb dusch innan jag hann tänka för mycket, i med en banan och sen somnade jag i soffan. BONK! Får lära mig av detta och kanske ha lite socker tillhands vid längre pass ändå! Det är så lätt att bara köra på “som innan”, även om jag nu vilat och varit sjuk. Tar nog några veckor innan man är tillbaka ändå!

131221_trainer_gym_01
Peppad inför kort pass i fredags

131221_trainer_gym_02

131221_trainer_gym_04
Alldeles för trött för bild idag, men såhär såg det ut på trainern tidigare i höst! 

Trainer bonk!

En reaktion på “Trainer bonk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *