Så, då var första veckan på träningen inför säsong 2014 avklarad. En lite kom-igång-vecka men det passade väldigt bra. Flera pass av varje sort, inte så mycket mängd (än) men jag lyckades träna mig trött ändå! Och att träna, gud vad skönt det var! Alltså när jag varit sjuk inser jag alltid hur mycket träningen betyder för mig ändå. Vilken lyx att bara KUNNA träna det man vill, och få kicken och vara utomhus och få igång pulsen och bara njuta.

Nu att det är snöfritt i Stockholm, gillar jag stort! Det blir så mycket enklare att ta sig fram, och speciellt löpträna. Gårdagens två pass bestod av distanslöpning och sedan lite simning.

Jag passade på att sticka ut mitt på dagen och fånga dagsljuset under min timmes löpning. Hade en plan att följa med tempo och intensitet, och det betades av, på mina favoritvägar runt hammarbyhamnen och på söder. Det är skönt att springa! Men jag har ändå en liten, liten extra tröskel för att ta mig ut på just löpningen. Förstår inte riktigt varför. När jag väl är ute gillar jag ju det!

Löpningen gick fint och sen när jag slappade i soffan kände jag träningsvärken från lördagens styrketräning. Sån träningsvärk i magen att det kändes som en tuff situp att ta sig upp ur soffan. Haha. Det är då man känner att träningen tar, när man är som minst i form!

Tog mig såsmåningom bort till badet när det blivit mörkt, och körde mitt pass strax innan badet stängde. Då var det lugnt och jag hade gott om plats i banan och kunde köra på ostört. Träningsvärken från axelövningarna under styrkan kändes de med. Aj. Men det är skönt ändå, jag får ju påminna mig om att detta är början. Nu blir det bara bättre!

Denna veckan börjar dock med vilodag idag, och resdag. Åker till Göteborg för att fira julen i år. Men en julaftonsjogg ska jag få till på tisdag. Löpning är ju den enklaste träningen att ta med sig, vart man än ska. Fler som ska ut och springa på julafton? Brukar väl vara en fin tradition ändå!

131222_lopning_01
Nästan som en vårdag. Kall och blåsig vårdag, men iallafall barmark! Det gillas!

131222_lopning_03
Ett löppass för inte så länge sedan, prep inför IM Florida

Första veckan!

3 reaktion på “Första veckan!

 • 23 december, 2013 kl. 21:46
  Permalänk

  Spännande att läsa om din träning såhär i försäsongen… Men hur går det i Country Tri Challengen?? Länge sen vi fick en uppdatering där!

  Svar
  • 24 december, 2013 kl. 13:19
   Permalänk

   Just ja, challengen! Jo den har rullat på, får uppdatera snart om den! Penny har betat av det mesta, jag tog ju en liten paus iom vilan. Bild och uppdatering kommer!

   Svar
 • 29 december, 2013 kl. 07:42
  Permalänk

  Jag ledde faktiskt spinning i år på julafton! Brukar alltid suga lite i träningstarmen när jag läser om alla löpare på julafton, men av någon anledning har det aldrig blivit av. Kanske för att jag alltid brukar transportera mig hem till Örebro på just julafton.

  Jag är också supersugen på att träna. Legat i soffan igår bara pga förkylningskänslor i kroppen, hoppas på att det känns bättre idag när jag kliver upp ur sängen :)

  Längesen jag läste din blogg, men ser fram emot att följa den igen då du alltid brukar ge mig inspiration och träningsbooster!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *