Sista dagarna på det gamla året nu, börjar närma sig nytt år, nya förväntningar och nya mål! Men först så passar en återblick av det gångna året! Även om det är kul att se framåt mot nya mål tycker jag det är viktigt att verkligen påminna sig själv om de framsteg eller bara roliga saker man faktiskt HAR gjort. Och känna sig nöjd och stolt över dem.

2013 var en favorit i repris av 2012 om man ser till tävlingar och träningsläger. Jag tyckte 3 Ironman + 1 halv-Ironman funkade så bra 2012 så jag körde samma race en säsong till. Nu med mer kunskap och erfarenhet om banor, och mina egna styrkor och svagheter på just de tävlingarna!

Jag lyckades bra på tävlingarna iår och jag är glad att kroppen har hållt ihop bra för all träning och tävling! Tränat nästan exakt samma mängd och sätt som året innan. Ett klon-år helt enkelt!

Så här kommer min årskrönika, i flera delar så att det ska bli läsbart. Men mestadels bilder! All träningssammanfattning kommer i den sista delen. Vi börjar med vinter/vår:

I januari satte jag igång med träningen på riktigt, efter en sen säsongsvila (november) och sen flytt följt av krasslighet i december. Glenn-spinningpassen kändes tuffa och det tog ett tag att komma igång igen. Varvade spinning med styrketräning på gymmet. Inneträning när det var som kallast kändes rätt. Åkte sen en vecka till Playitas för bra cykelträning tillsammans med triathlonvänner från Linköping. Grym vecka vi fick till! Kom hem, vilade lite efter 38h-veckan och fortsatte sen med min styrketräningsrutin.

130116_playitas_03tx
Vi cyklade och cyklade på Fuerteventura! Träffade även snabba Katarina som vi körde några dagar med!

130116_playitas_06
Ett av många härliga simpass i poolen

130118_playitas_04
Bästa semestern! Och vi hade en sån fin liten 4-manna “klunga”! Tack vare Maria!

130119_playitas_021
Jag och min favoritcykel – då. 

130123_lisa_01
Var sen på frågestund med Lisa Nordén på Specialized, kul att träffa en stor inspiration!

Februari blev en inneträning och morgonträningsmånad. Mycket simning med Human Ambition, oftast 3 styrkepass i veckan på gymmet, och så mycket spinning och trainer. Varför vara ute när man kan träna inne liksom? Var dock löpningen som fick lida, blev bara 1 kort pass i veckan på löpbandet på gymmet. Men om jag utnyttjade gymkortet – över 20 besök på en månad!

130204_trainer_01
Invigde min nya Kurt trainer. Tyst och stabil!

130216_spinnGM017
Ett av många spinningpass med favoriterna – Glenn och Michel

I mars fortsatte jag med inneträningen, och nu var jag även i fas och tog ut ledigfredagar – träningsfredagar ofta. Det gav en ordentlig träningsboost, oftast långa simpass på morgonen följt av trainer och gympass med bonusen “Friday Fun” intervallpass löpning (tabatha)! Jag fortsatte även med mycket spinning, och gick såklart på vasaloppspinning när det var dags. 4 timmar i sadeln! Det var en kall vår och vinter ute, så inneträningen fortsatte. Ända tills slutet av månaden, då jag åkte till Mallorca. Dags för att vara guide på Camp Mallorca, men vi började resan med att reka turer i några dagar innan alla gäster kom! Sen var det show-time och så cyklade vi med grupper hela dagarna! Bästa jobbet!

DontGiveUp2013
Fun friday boost!

130309_ha_schema_s
Simfokus fortsatte. Många bra pass med gänget!

130317_traning_02
Fortfarande is och halt ute. Kallt, kallt. Inneträningen fortsatte!

130326_mallorca_03
Äntligen på Mallorca, här med tränargänget, fika i Petra

130327_mallorca_06
Rekade lite turer dagarna innan alla kom. Jag kände igen mig rätt bra (oväntat efter 4 år?)

Stay tuned för Årskrönika del 2!

2013 – Träningsårskrönika – del 1

6 reaktion på “2013 – Träningsårskrönika – del 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *