Här fortsätter årskrönikan för träning och tävling 2013. Här kommer sommarmånaderna, som bjöd på mycket cykling och två tävlingar. En tid för härlig träning ute i solen!

Här är de föregående inläggen:
Del 1
Del 2

I juni satte jag igång med träningen igen efter viloveckan efter Ironman Texas i maj. En del besök hos massör och naprapat för att få “ok” på kroppen och sen träna vidare.
Jag upptäckte nu spåren bakom hammarbybacken, där jag körde många av mina löppass. Skönt att springa i skogen! Juni bjöd på två långhelger (kring nationaldagen och sen midsommar) som båda spenderades cyklandes på Öland. Kan de vägarna bra nu! I veckorna hemma blev det mer styrketräning och härlig simning i eriksdalsbadets ute-50a. Och på helgen blev det cykling på södertörn eller Ekerö, oftast med sällskap!

130603_6
Jag och Sara rekade hammarbybacken med omnejd! 

130701_lopning
Så sen körde jag många pass i spåren bakom hammarbybacken. Fint!

130606_oland_03
Alvaret på Öland. Bra vindträning

130623_oland_01
Ett av alla cykelpass på Öland, avslutades ofta med bricklöpning

130616_cykling_04
Kom även ut på nya vägar hemmavid, södertörn och Torö många gånger i sommar

130603_1
Utebadet var en favorit. Att simma under bar himmel är fantastiskt!

I början av juli var det dags för Vansbro Triathlon, en halv ironman, där jag kom 7a. Bättre tid på allt jämfört med förra året, och nådde mitt mål på snabbaste dam-cykeltid med många minuter! Första halv-IM under magiska sub-5 också! En riktigt rolig tävling, med många välbekanta ansikten. Alltid kul att tävla i Sverige! Blev sen lite återhämtningsperiod följt av många simpass i Källtorpssjön med gänget. Övade på 3 varv i sjön = IM simning. Gick på löpteknikkurs, och jobbade på min löpning.I slutet av månaden hade jag mitt hemmaträningsläger (semester) då jag cyklade mycket, simmade OW, sprang, och fick hem min nya cykel – Cervelo P5!

130708_vansbro_lopning_01
I Vansbro Triathlon, ut på löpningen som 3a, i mål som 7a

130713_lopteknik_02
Lärde mig lite ny löpteknik hos Team Snabbare

130731_simning
Min simbuddy Rickard och jag efter ett av alla pass i sjön. Vi simmade jämnt, ibland!

20130725-192144
Välkommen hem nya monstret! Min drömcykel!

Sen blev det mer cykling såklart, för att vänja mig vid nya cykeln. I början av augusti fortsatte jag med cykling hela långhelgerna (ledigfredagar). Sen var det dags att åka ner till Öland igen för tapering, och sen kom Penny & David för att ladda inför tävlingen. Ironman Kalmar blev min 10e ironman, också där jag började med IMs för 5 år sedan! En blåsig historia men som tur var hade jag vant mig vid ölandsvinden. En riktigt rolig tävling, och mest mentalt jobbigt att orka stå på i vinden! Kom i mål på 11:25! En fin dag i Kalmar, tillsammans med vänner! Resten av augusti blev sen lugnare, jobbade med Stockholm Triathlon tävlingen, och laddade om för att jobba mot årets sista race i november!

130803_cykling_01
Blev många fina cykelpass, här vid Torö med Peter

130803_cykling_04
Ibland fick benen vila lite också, efter passen. Cykelbrännan etsad

130804_cykling_01
Cykling på Ekerö med starka Amir!

130815_kalmar_03
Taperingvecka med korta pass med Penny & Dave!

im_kalmar_01
Ironman Kalmar, cyklade som blixten!

im_kalmar_02
På väg mot mål i Ironman Kalmar, bara en mara kvar. Tappade min namnlapp under cyklingen tyvärr, men fick ändå bra hejarop. Tack!

Snart kommer krönikan för årets sista månader!

2013 – Träningsårskrönika – del 3

En reaktion på “2013 – Träningsårskrönika – del 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *