Nu fortsätter årskrönikan för träning och tävling 2013. Hösten med sista målet för säsongen, en till ironman!

Här är de föregående inläggen:
Del 1
Del 2
Del 3

I september satte jag igång med träningen igen efter vilan efter IM Kalmar. Blev lite cykling på helgerna, nu svårare att hitta cykelsällskap då det var höst och kallare. Åkte ner till Öland igen två olika helger för mängdträning. Funkade bra ena helgen, annars under skördefesten var det inte lika lyckat! Well, nu vet jag det! September var också utmaningarnas månad då jag gick med i en löputmaning (spring 50 pass på 100 dagar) och jag och Penny startade Country Tri Challenge, att simma/cykla/springa virtuellt över våra länder!

130901_cykling_01
Hemma var Färingsö med Björkvik som intervallslinga favoriten. Fortfarande fint cykelväder!

130907_oland_02
Jag och C-E körde en cykelhelg på Öland igen. Solsken och många mil som vanligt!

130908_oland_02
Kortbyxe-väder i september!

130906_oland_005
Fint på öland

130927_oland_05
I slutet av månaden var det kallare, men fortfarande sol! Sveriges Mallis!

Country_tri_challenge_map_131013
Ett omvänt nyårslöfte! Alltid roligt med utmaningar

Första helgen i oktober åkte jag över till London för att hälsa på Penny & David. Vi körde en bra träningslånghelg med ett halvmarathon mitt inne i London som avslutning på helgen. En bra höstboost att komma iväg lite! När jag sen kom hem blev det fortsatt fokus på löpning, jobbade på med passen. Blev även simning och trainer, ingen mer utecykling för året, säkrare att köra sista passen inne! Körde även brickpass med Glenn-spinning följt av löpbandslöpning. Bra värmeträning! Sen var det dags att åka till USA! Jag och Sara reste till Atlanta och körde roadtrip ner till Panama city Beach där Ironman Florida skulle gå! Blev en underbar semestervecka med bra tapering, lite korta pass och rekning av banan. Laddad för årets sista race!

131004_london_05
Lite cykling utanför London med Penny & Dave! Including tea and cake!

131005_london
OW simning i en bevakad sjö

131006_london_race_06
Halvmarathon i London, gick bra! Sprang bara på känsla, och höll en bra fart!

131021_traning_01
Löpfokus, fick väl ihop iaf drygt 30 pass av de där 50 man skulle få ihop!

Så var det november och dags för Ironman Florida! En superfin tävling med bra arrangemang och bana. Platt, platt, förutom i havet där det var lite vågor. Ok simning, supersnabb cykling och sen en stabil löpning tog mig i mål på näst snabbast tid för mig! Och bästa stödet av min Ironman Sherpa Sara! Tack Sara för bästa semestern!

131026_florida
Lugnt hav första dagarna när vi kom till PCB!

usa-312-swimming-karin
Lite testsimning i havet

usa-520-ironman-florida-text
Sara och jag på fin semester, just ja jag skulle ju tävla lite också!

ironman-florida-2013-156-run-karin
Precis efter T2, superglad för min cykeltid på 5.02!

ironman-florida-2013-185-after
Belöningen – en öl efter målgång! Sen däckade Sherpan först! 

Riktigt nöjd med tävlingen och med ett stabilt och bra avslut på årets tävlingar. Resten av november blev sen min säsongsvila med bara 2-3 pass/vecka, och sen passade jag på att ha årets rejäla förkylning i december. Mitten på december kom jag igång igen med träningen inför nästa säsong! Är riktigt glad över 2013 och all äventyr och glädje det medfört! Hoppas på ännu ett bra år, 2014!

Det var mitt år det, tränings och tävlingsmässigt! Den allra sista delen av årskrönikan består av lite sammanställningar, för den statistikintresserade!

2013 – Träningsårskrönika – del 4

4 reaktion på “2013 – Träningsårskrönika – del 4

  • 2 januari, 2014 kl. 23:39
   Permalänk

   Hehe, ja det var kul att det gick vägen! Tack för all pepp och support! Jag var nog rätt in-nördad i min bubbla där ett tag!

   Svar
 • 3 januari, 2014 kl. 18:59
  Permalänk

  Wow Vilket år, härlig läsning, du är så grym! Stor inpspirationskälla!!

  I mars är det ett ultralopp som jag funderar på i Skövde 6 h. Fastnat i ultravärlden :)

  Svar
  • 4 januari, 2014 kl. 12:07
   Permalänk

   Tack, detsamma Lina! Åh vad kul med ultralopp, det i Skövde har jag testat för många år sen. Det kommer du fixa bra! Själv funderar jag på att kanske anmäla mig till något “kortare” lopp, som en halvmara eller så!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *