De senaste två åren har jag startat triathlonsäsongen tidigt och kört Ironman Texas i maj månad. Då har jag också missat många av de löplopp som går här i Sverige. Nu i år ska jag inte köra Ironman förrän till sommaren, så då tänkte jag passa på med ett rent löplopp!

Det var längesen sist jag körde ett löplopp planerat och som mål. Det var maj 2009, det är då jag har mina PB:n på alla distanser (milen, halvmara, mara). I höstas körde jag en halvmara lite spontant (mitt i London!), och det var riktigt roligt att springa!

Så nu har jag anmält mig till Kungsholmen Runt halvmarathon som går i maj. Ett lopp jag aldrig sprungit, men det ser ju fint ut med två varv runt min gamla hemma-ö. Lite roligt med ett delmål som bara handlar om löpning också. Får se om jag kan bli nå snabb på löpning nu då!

På tal om löpning var jag ute och sprang ikväll. Kom hem riktigt, riktigt trött efter lite sömn inatt (hej kvällspigg efter trainertestet!) och tidig morgonstyrketräning på gymmet. Men det var enkelt ändå, motivationen fanns där. Konstigt nog när det var mörkt, regnigt och jag verkligen var som en trött zombie på väg hem.

Men ut i mörkret kom jag! För denna veckans “intervallpass”. Dock fortfarande lugn intensitet på intervallerna, men det är alltid nåt! Benen kändes sega första kilometern, men när jag sen körde intervallerna på 1km kändes det riktigt kontrollerat och bra. En skön löpkänsla. Konstigt hur den kan komma de dagar man nästa förväntar sig det värsta!

Typ 120 dagar kvar till en snabb halvmara alltså. Fler som ska köra den, eller kanske något annat lopp i vår? 

131006_london_race_07

kungsholmenrunt

Löplopp i vår!

8 reaktion på “Löplopp i vår!

  • 9 januari, 2014 kl. 11:24
   Permalänk

   :-) Vill försöka få till något millopp också, så säg till om du hittar något kul så hakar jag på!

   Svar
  • 9 januari, 2014 kl. 11:28
   Permalänk

   Låter långt, haha ;-) En mara kräver mer av träningsschemat, som uppladdning&vila. Kortare lopp som halvmara och mil känns mer som man kan klämma in utan att missa annan träning.

   Har du kommit igång med löpningen nu, hur känns knäna?

   Svar
 • 9 januari, 2014 kl. 08:04
  Permalänk

  Kul med löplopp i vår! :) jag är än så länge anmäld till Gbg varvet, sen får jag se om det blir något mer, Skövde 6h i mars lockar! :)

  Svar
  • 9 januari, 2014 kl. 11:49
   Permalänk

   Roligt med gbg-varvet! Jag körde det -08 och -09, och jobbade mig fram i startgrupperna. Nu får man dock starta längst bak om man inte seedar sig via deras egna lopp? Skövde 6h låter grymt bra för dig, du är både snabb och uthållig!

   Svar
 • 9 januari, 2014 kl. 21:20
  Permalänk

  Årets första mara blir den 26:e januari. Kanske lite väl optimistiskt…

  Svar
  • 10 januari, 2014 kl. 10:40
   Permalänk

   Spännande! Kul med nåt att träna för under vintern ju. Låter kallt dock, var går den?

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *