Nu har vintern visst kommit på riktigt till Stockholm. Minusgraderna härjar, och redan när det bara var någon knappa minusgrad i fredags kom jag ihåg att jag verkligen inte gillar vinter! Hata kanske är ett starkt ord, men jag ogillar verkligen att frysa. Då är jag mycket hellre i 30-40 graders värme! Jag kör till och med hellre en Ironman i den värmen än har -7 och en snålblåst i ansiktet. (Ja om man nu är ute och springer så håller man väl värmen när man kommit igång iallafall, värst är det typ att promenera i kyla! Men det blir svårare att ta steget ut att träna ute!)

Kallare blev det under helgen och jag har bara kört träningspass inne. Var lite trött efter veckan och dålig sömn, så blev en extra vilodag. Sen har jag kört trainerpass både lördag och söndag. Ett distanspass på 2h 30 min samt ett vo2-max pass på totalt 40 minuter idag.

Nu efter trainertestet har jag exakta wattvärden att sikta mot under alla mina pass. Riktigt bra tycker jag, då känns passet mer som ett uppdrag och mer motiverande. Kör på denna watten. Ok, då gör jag det! Och det har känts bra, kroppen börjar vänja sig vid trainern och jag får inte lika mycket skav av sadel och styre. Får drömma mig bort till utecykling och tävlingar. Det känns dock långt borta när man kikar ut och ser all snö. Brr!

140114_trainer_1
Trainern går varm inne, och jag drömmer mig bort. Här från IM Kalmar i somras!

Trainerhelg

2 reaktion på “Trainerhelg

 • 13 januari, 2014 kl. 06:19
  Permalänk

  Starkt med 2.40-långt pass hemma på trainern! Krävs bra psyke för det.
  Och ja, det blev kallt… men ljust om man nu vill se något positivt i det. Föredrar verkligen bar mark också.

  Svar
  • 13 januari, 2014 kl. 17:02
   Permalänk

   Tack! Ja det blev många avsnitt av sitcoms att fördriva tiden med, men med en plan så går det ändå hyfsat “fort”. Och bra musik såklart! Du har rätt, ljust är fint det med! Jag får bara leta fram alla lager underställ hemma. Och hålla mig i rörelse så blir jag glad :-)

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *