Watt i samband med cykling har ju blivit mer och mer vanligt och populärt. Och ett bra sätt att jämföra sig själv och sin utveckling. Många kör ju med watt nu också vid inneträning, och speciellt populära är ju de gamla monarkcyklarna med wattmätare (som ska vara väldigt exakta). Det finns också watt-tävlingar och utmaningar till höger och vänster, som man kan vara med i för att sporra varandra. Roligt!

Men så fick jag tips om en wattbiketävling av en cyklande kollega. Wattbike verkar vara en ny sorts spinningcykel med just wattmätare. Här är en gratis tävling som går på Specialized Concept Store nästa helg, den 25 januari! Låter riktigt kul och verkligen något jag skulle vilja testa. Tyvärr är jag bortrest då, men jag tänkte iallafall tipsa om tävlingen. Ett roligt sätt att köra en (eller många om man vinner heaten) korta, hårda intervaller!

wattbiketavling

2013_IM_Florida_02
Senaste tävlingen (IM Florida) där jag tryckte många watt, länge!

Wattbiketävling!

3 reaktion på “Wattbiketävling!

 • 17 januari, 2014 kl. 20:16
  Permalänk

  Det känns faktiskt som att man cyklar på en riktig cykel jämfört med en spinningcykel. På rätt sätt i musklerna liksom. Vi har haft såna på IKSU i några år. Det har tyvärr varit mycket krångel med dom så oftast är det något på dom som inte funkar.

  Svar
  • 19 januari, 2014 kl. 22:30
   Permalänk

   Häftigt! Hade varit kul att testa. Ah, ja trist. Så är det ofta med mer avancerade prylar, då strular de också mer…

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *