Jag har verkligen anammat det här med vinterlöpning nu. Och det är jag tacksam för, det ÄR ju skönt att springa ute! Efter veckans första pass då jag kom på att skorna behövde bytas ut, var jag snabb med att skaffa nya. Ville ju inte missa några pass för att jag inte har dubbar. Och att springa på is utan dubb är inte min grej. Bambi på hal is utan balans, ingen bra kombo!

I torsdags kom jag ut sent på mitt planerade löppass. Mörkt och mysigt, men snön lyste upp litegrann och så blev den en sån där skön inbäddad känsla. Jag hade intervaller på schemat så sprang bort till södersidan där det finns en lång och rak cykel/gångväg att springa på. Modden gjorde det lite tyngre att springa, men jag anpassade tider efter underlag och körde mer på känsla. Fick till 4 bra intervaller i min “lugnare intensitet” intervallfart.

Riktigt nöjd blev jag. Jag blir fortfarande nästan löjligt nöjd över varje löppass jag tar mig ut på. Precis som att jag inte riktigt ÄR löpare “på riktigt”. Konstigt! Kanske får påminna mig själv om att jag sprungit en del maror ändå!

Igår lördag körde jag mitt distanspass, och nu med sällskap! Jag mötte upp med Sofie och vi sprang runt Årstaviken på förmiddagen. Åh dagsljus! Och sällskap! Och så lite fartökningar också. Men vilket härligt pass! Löpningen i snön gjorde passet tyngre, men ljuset och Sofie gjorde det så mycket lättare! Det är skönt att springa tidigt, lite innan alla i stan vaknat. Vi körde med icebugs båda två och hade bra grepp, och vi tuffade på upp och ner för backarna längs med årstasidan och tog sen fartökningarna när det planat ut lite. Pratade om allt möjligt, men under fartökningarna blev jag lite tystare!

Sköna vinterlöpningar alltså. Jag försöker njuta av snön och uteträning även om det är kallt. Klär man sig rätt med lager på lager är det dock inga problem med kylan (än så länge i dessa temperaturer)! Och med modden som extra träning blir man väl stark lagom till våren då?

140118_lopning_s
Nya Icebug Anima 2. Bra vintersko, nu rätt storlek så hoppas de håller flera säsonger

140118_lopning_02s
Lager på lager. Dock väldigt svart för min smak. Men alltid reflexväst på

140118_lopning_03
Snö och modden ökar på, men rätt mysigt att springa i ändå! (Bild lånad från Sofie)

Mer löpning i modden

4 reaktion på “Mer löpning i modden

  • 20 januari, 2014 kl. 08:39
   Permalänk

   Tack Sara! Ja visst är de bra. Sen att det är slirigt i tjock snö är ju en annan sak :-)

   Svar
 • 20 januari, 2014 kl. 18:01
  Permalänk

  De där fartökningarna var väldigt bra tyckte jag. Tror jag ska försöka få in fler såna intervaller. Och av någon orsak stannar jag ofta och fotar i dina knutar – är liksom finast på hela rundan just där.

  Svar
  • 20 januari, 2014 kl. 20:31
   Permalänk

   Ja vi sprang på bra, det var roligt! Jag brukar ta “omvägen” ner till hamnen, bara för att det är fint.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *