Det blir mycket trainer för mig nu när det råder vinter ute. 3 pass i veckan kör jag, varav 2 kortare intervallpass samt ett längre distanspass. Jag tycker det är okej att köra trainer och att köra länge. Det är ju på samma cykel som jag kommer köra ute på senare, så där trivs jag, och sen att köra flera timmar fixar jag. Behöver bara bra musik som jag gillar, och då lyssnar jag oftast på typ samma låtar hela passet igenom. Ja, jag är enkelspårig på så sätt! (Kan även roa mig med att cykla samma vägar om och om igen sen när jag cyklar utomhus) Kan behålla fokus på passet ändå, även om omgivningen är lika.

I fredags körde jag ett kort och effektivt trainerpass. 50 min totalt, med vo2-maxintervaller i. Startade passet ca 60 minuter innan jag skulle få fikabesök. Snacka om tidsoptimist. Men det gick, och tur jag duschar snabbt! Benen fick sig en genomkörare. Det är bara att följa programmet, och vips så är det klart! Jag tycker trainern är roligare nu också, med mer program att följa!

I lördags var jag på bikefit hos Björn. Det gäller att få en bra och optimal sittställning på cykeln. Det handlar mycket om vinklar. I höften, och i armar och överkropp. Ju lägre du kan sitta desto mindre vind tar du, men det gäller ju även att lyckas sitta så under hela loppet. Jag hade lite att förbättra, så vi fixade och mekade och sen fick jag till en bättre sittställning att testa nu framöver på trainerpassen. P5an har ju integrerat styre och allt, jättesnyggt och så, men ska man förändra något då är det kapa av gaffelröret som gäller. Ingen återvändo alltså. Så jag tänkte testa lite nu på trainern, innan jag får fixa inställningarna permanent. Tur man inte behöver styra på trainern!

Jag testade den nya sittställningen idag under mitt långa distanspass. 2h 45 min på trainern och det kändes bra! Inga problem med rygg/nacke och jag bara körde på. Roade mig med att titta på teve, finalen i Biggest Loser inspirerade och sen blev det lite insprängda fartökningar, och sen hade tiden gått. Ett skönt pass, och jag börjar vänja mig mer och mer vid trainern och cykeln. Inte så mkt skav eller problem längre! Skönt att beta av det nu så att uteträningen kommer kännas “Ok” sen från början!

130827_trainer_02
Position på cykeln – före

140118_bikefit_01
Ny sittställning efter bikefit

140119_trainer
2 timmars Biggest Loser kom på teven under mitt 2:45h trainerdistanspass. Yey!

Bikefit

8 reaktion på “Bikefit

  • 21 januari, 2014 kl. 11:51
   Permalänk

   Ja precis, alltid redo att tränas på!

   Svar
 • 20 januari, 2014 kl. 22:09
  Permalänk

  Så bra med en bikefit, skönt att den kändes okey! :) grym du är med alla timmar på trainer!

  Svar
  • 21 januari, 2014 kl. 11:52
   Permalänk

   Tack Lina! Ja det blev bra till slut, nu ska jag vänja mig vid den tills jag kommer ut. Kanske kapar flera minuter nu då?

   Svar
 • 21 januari, 2014 kl. 12:41
  Permalänk

  Oj, vilken skillnad.
  Hoppas jag lyckas dämpa ljudet från min trainer så jag snart kan börja cykla igen…

  Svar
  • 21 januari, 2014 kl. 18:08
   Permalänk

   Ah, segt. Arga grannar?

   Svar
 • 23 januari, 2014 kl. 10:28
  Permalänk

  Har också kört bikefit med Björn och är supernöjd. Tog ett tag innan jag vande mig nacke och skuldror, men det funkade till slut. Det man får tänka på är ju att det blir betydligt jobbigare för nacken att cykla ute med alla stötar från ojämna vägar. Men det blir nog bra :)

  Svar
  • 23 januari, 2014 kl. 17:11
   Permalänk

   Kul att höra att du är nöjd! Ja jag tänker att nacken och ryggen hinner vänja sig både nu på trainer och sen alla mil ute. Får se hur långt fram på vägen man orkar kolla då ;-)

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *