Det som kännetecknar att jag är igång med säsongens träning, är att jag får till rutinerna med morgonträning. Det är väldigt svårt i perioder, att ta mig upp och ut och träna tidigt, speciellt när jag kommer in en konstig dygnsrytm i vintermörkret. Men nu är jag igång alltså, för morgonträningen är i full rulle! Eller jag kanske inte ska ropa hej än, men veckan har minst sagt börjat bra!

2 morgonpass avklarade, och 3 kvar då. Med en träningsfri helg som väntar, gäller det att knö in alla träningspass morgon-kväll under veckan. Men det är kul och inspirerande med en plan!

Måndagmorgonen startade jag med löpintervaller. Har jag någonsin sprungit intervaller en vintermåndagmorgon förut? Svar nej! Men nu var det i planen, och “intervallerna” är ju som sagt tidigare av den lägre intensitetens intervaller. Att jag bara tog mig ut i snön gjorde mig superstolt.

Betade av 4st kilometerintervaller i snömodd och kände mig stark! Glömde snabbt bort att det var morgon, och det hade lika gärna kunnat vara mörk eftermiddag/kväll. Kroppen kändes ok, tog några minuter extra bara innan jag var uppvärmd. Det långa trainerpasset dagen innan kändes lite i bröstrygg första minutrarna, men sen när musklerna var varma var det bara att knata på. Trainer förrresten, det körde jag på kvällen. Ett bra tröskelpass 2×10 min på tröskel, och svetten forsade.

Men nu var det morgonträning ja. Imorse blev det istället simning med gänget. Det var evigheter sen jag var där en tisdagmorgon, och idag fick jag verkligen jobba! VI var många i banan men kör på samspelat och bra ändå. Jag var lätt sist i banan och fick då anpassa antalet set efter hur snabba de andra var. Vi körde tröskelserier och jag skarvade varannan 100-ing till en 50-a för att hinna vila lite och haka på, på nästa set. Starttiderna var lite för snabba för mig den här gången. Men jag fick ihop över 3000m ändå imorse. Trött blev jag, men det tänkte jag inte på. Det var väldigt kul att simma med sällskap för en gångs skull! Fler tisdagmorgnar blir det!

Så nu är vanan inne och om jag nu outar min morgonträning, skapar jag ännu bättre förutsättningar för mig själv att komma upp på morgonen. Och det bästa är ju ändå att man blir kvällstrött, så det lär ju bli lättare och lättare att ta sig upp där strax efter 5.30…

140120_lopning_01
En fin intervallbana, också promenad till badet!

140120_lopning_02
Lugnt och fint på morgonen. Mycket bättre än att sova! Kom ihåg det Karin!

Morgonträning

En reaktion på “Morgonträning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *