Löpningen fortsätter och igår kväll var det dags för veckans långpass. Mitt långa distanspass är inte så “långt” för vissa, men det ökas på varje vecka. Bra stegring på längden, just för att vänja kroppen och undvika skador.

Ett långpass mitt i veckan är en utmaning, just för att det känns som att kvällarna är så korta. Nu var det 90 minuter som skulle avklaras, med några längre fartökningar i mitten. Jag tittade ut på termometern, -2, och klädde mig därefter. Vad jag inte tänkte på var att vinden är iskall, och den kyler!

Men jag stack iväg ut i snön på mitt myslångpass. Det blev att jag sprang en kombination av mina vanliga rundor, lite i sjöstan, lite på söders södra del bort mot tanto, och lite längs norra hammarbyhamnen.

I början kändes benen supersega. Jag tittade inte ens på klockan, lät farten i snömodden bli det den blev. Det enda jag visste var ungefär hur mycket fartökningarna skulle ökas med i tempo från ursprungsfarten.

Som tur var kom kroppen igång efter sådär 25 minuter, och sen fartökningarna gick bra. Jag kom på mig själv att faktiskt bara springa och tänka på “INGET”. Bara springa, och vara just här och nu. En riktigt skön känsla!

Jag hade nog medvinden i början av passet, för snålblåsten kom mot mig på vägen hem. Då började jag frysa och längtade hem till en varm dusch. Jag fick till mitt långpass en vardagkväll och är riktigt nöjd. Jag kommer fortsätta vara nöjd och stolt för varje löppass jag betar av under vintern! Alla pass är en bonus!

2013_IM_Florida_03_text

Långpass en tisdagkväll

4 reaktion på “Långpass en tisdagkväll

 • 22 januari, 2014 kl. 12:22
  Permalänk

  Härligt! Bra jobbat! Bra och stegra vecka för vecka! grymt och bocka av långpasset tidigt på veckan! :)

  Svar
  • 22 januari, 2014 kl. 21:24
   Permalänk

   Tack Lina! Blir alltid inspirerad att springa mer när jag läser hos dig! Mm skönt att ha långpasset klart, nu återstår bara ett kort löppass denna veckan, sen blir det lite vila.

   Svar
  • 22 januari, 2014 kl. 21:25
   Permalänk

   Tack! Ja det var det! Fast kallt. :-)

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *