Det här med musik och musiksmak är ju väldigt individuellt, men just till träning är det ju iallfall populärt med lite mer dance/house-hållet. Har fått en del frågor om vad jag kör trainer till för musik, så tänkte tipsa lite om min senaste favoritlåt!

Ikväll körde jag veckans första trainerpass. Ett tröskelpass med 5x5min på tröskel. Det var intressant att träna med helt fräscha ben för en gångs skull! Efter helgens två vilodagar var benen redo, och jag med, jag behöver rörelse för att må som bäst!

De allra första minutrarna på trainern kändes benen dock sega. Pulsen ville inte komma igång och det är lite svårt att komma in i kadensen. Men då brukar jag sätta på min uppvärmningslåtRihanna – Talk that talk, tycker jag funkar bra för att väcka kroppen till liv och komma in i bra kadens. Låter man bara benen gå till musikens snabba takt så hamnar man automatiskt på 84 i kadens. En bra komma igång takt.

Det gäller ju att vänja sig vid lite snabbare takt, och inte harva runt på för låg kadens. Det tar ett tag att vänja sig vid det, men för mig känns nu runt 90 det normala när jag ska trycka på. Då får jag bra med watt och bra driv i benen.

Så när det var dags för intervaller bytte jag till mer house musik. Och jag hade nu fått ny musik från Disco-Glenn (som kör grym spinning!) så nu blev jag väldigt taggad. Musiken drog igång, benen bara hamnade på 92-93 i kadens av sig själv och jag matade på.

Pulsen ökade, men det kändes bra och kontrollerat. Jag hamnade i övre delen av det planerade intervallet på watten på alla intervaller, och väldigt jämna blev de också. Bra musik alltså, den funkade!

Men som sagt, jag lyssnar sönder låtarna i några månader, sen behöver jag lite ny musik för att tagga till igen. Men nu delar jag med mig av min nya favorit, New World Sound – Flute.

Lyssna nedan, och varför inte testa under ditt nästa trainerpass?

_DSC9055
Triathlon #inspo – Caroline Steffen på sin P5a

Bra för uppvärmning, kör med i snabba takten så hamnar man på kadens 84

En av de bästa just nu, för intervaller, kör i kadens 90-95

Musik för trainer

8 reaktion på “Musik för trainer

 • 28 januari, 2014 kl. 12:00
  Permalänk

  Tack för tipsen, den där Flute låten var skön!

  Svar
  • 28 januari, 2014 kl. 23:33
   Permalänk

   Kul att du gillade den! Extra bra med bra bas!

   Svar
 • 28 januari, 2014 kl. 15:46
  Permalänk

  Jag hittade en Spotify-spellista på jogg.se som heter 180 bpm. Den är perfekt om man kör utan kadensmätare, men vill hålla 90 rpm.

  Svar
  • 28 januari, 2014 kl. 23:34
   Permalänk

   Tack för tipset! Visst är musik i rätt takt hjälpande ibland. Sen får man in flytet automatiskt till slut. Bara öva, öva, öva!

   Svar
 • 28 januari, 2014 kl. 21:23
  Permalänk

  Åh gillar flute låten grymt mycket! Tack för tipset! Den ska spelas på mitt spinningpass :)

  Svar
  • 28 januari, 2014 kl. 23:34
   Permalänk

   Kul Lina att den får vara med på dina spinningpass! Hoppas deltagarna taggar till!

   Svar
  • 31 januari, 2014 kl. 11:51
   Permalänk

   Tack för tips RIchard, den listan ska jag lyssna in!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *