Veckan bara tuffar på i sin snabba takt. Dagarna går lite för fort känns det som ibland. Bara ca 70 dagar kvar tills jag cyklar på Mallorca, men tills dess blir det att härda ut med träning under vintern. Det blir mycket inneträning som sagt. Och simningen är bra att jobba på nu under de kalla månaderna.

Tisdag- och torsdagmorgnar är jag och simmar med gänget på badet. I tisdags körde jag i en “för snabb” bana, så det blev att jaga på, och sen fuska lite och köra med fenor i huvudserien. Annars hade jag inte fixat starttiden, men nu blev det en bra kompromiss och jag fick jobba på bra. Huvudserien på 2000m bestod av 8×100, 8×75, 8×50, 8×25, med kort vila.

Imorse blev det istället simning med triathlonklubben (SCT), då körde jag i en bana som höll mer “min fart”. Så jag fick agera draglok och hålla koll på starttider och räkna längder. Rätt kul det med, då har man något att tänka på under tiden, och så simmade jag på hyfsat ändå, för det är svårt att veta vilken fart som är “rätt” för banan. Men vi simmade på bra, blandade snabba 50:or och hundringar, med set med lugna 400-ingar. Ett bra pass det med!

Det är skönt med morgonträning, även om man kör sig riktigt trött, får man en pigghet som håller i sig resten av dagen. Och så hinner man ju träna annat på kvällen då!

Igår kväll var jag och körde Disco-Glenns spinningpass med mängder av intervaller. Styrkeintervallerna brände i benen och satt kvar resten av passet. Orkade köra på och verkligen ta ut mig. Skön känsla!

Träningspassen avlöser varandra och snart har vi passerat hela januari. Bara lite vinter kvar nu då, max 70 dagar!

swim_inspo_2014
Sim #inspo Så drömmer jag att det ser ut när jag simmar!

ebadet
E-badet, där det händer på tis- och tordagmorgnar!

Simning i veckan

2 reaktion på “Simning i veckan

 • 30 januari, 2014 kl. 20:50
  Permalänk

  Det låter bra att variera träningsintensitet, att ibland få jaga och ibland få vara den som leder. Hur långa blir de passen du kör?

  Svar
  • 31 januari, 2014 kl. 11:53
   Permalänk

   Ja det är kul och sporrande att kunna träna med såna som är mycket snabbare ibland! Passen just nu ligger på runt 2500-3500m ungefär.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *