Igår morse tog jag faktiskt mig en sovmorgon. Ja jag tränar inte alla morgnar, ibland är det sömnen jag får prioritera. Men med sovmorgon blev det till att beta av mina två planerade pass på kvällen i följd istället. Trainer inne och löpning ute, en riktig vinterbrick alltså!

Det dumpades mycket snö över Stockholm på eftermiddagen och kvällen. Flera centimeter på sina ställen (kändes som decimeter!). Fint och mysigt tyckte jag, det blir nog trevligt att springa mitt lätta distanspass i. Jo. Tjena. Tur jag “glömt bort” hur tungt det kan vara att springa i djup snö!

Först hade jag trainerpass på schemat. Ett vo2-max pass med 5x1min på högsta nivån. Benen tog flera minuter att komma igång, som vanligt, men sen kändes det riktigt bra. Lång uppvärmning och stegvis ökning för att sen köra de hårdaste intervallerna. Jag lyssnade på min nya musik, och blev riktigt PÅ. Taggade till så mycket att jag nästan fick säga till mig att lugna mig så att jag inte körde FÖR hårt. Har ett intervall att ligga inom på watten, och försöker hålla mig där, eller lite över. Snart kommer jag göra nya test för att reda ut var watten ska vara denna månaden.

Kort och hårt trainerpass alltså, och sen var det bara lite snölöpning kvar! Liten paus och ombyte och mycket kläder på. Vill inte frysa eller vara blöt och kall när jag kör andra passet ute i kylan. Kom så ut, och märkte direkt att “ja det har kommit en del snö!” Och inte har de hunnit ploga heller såklart.

40 min lugn distans var planen, och det gick inte fort framåt alltså! Snarare 2 steg fram 1 steg bak i den sliriga snön. Men jag hade liksom ingen brådska. Tempot fick bli det som blev. Jag gled runt i snön med mina icebugs, helt ok fäste där det var is, men i snön var det tjockt. Jobbigt!

Jag sprang längs vattnet i sjöstan och sen bort till söder. Där var det knappt 1 km som var plogad. Nu fick jag upp farten och löpsteget och kunde mer “springa” än bara hasa fram. Sen blev det tjockt med snö igen och så pulsade jag hem. Väldigt nöjd och glad att varit ute på mitt pass iaf. Det blir ju lite mer mysfaktor ute med inbäddad stad i snö!

140131_trainer_01
Trainern fick gå varm först

140131_lopning_01
Sen ut i snön

140131_lopning_02
Buggarna på

140131_lopning_03
Ser inte så mycket ut, men det kändes som en sandstrand!

Vinterbrick

4 reaktion på “Vinterbrick

 • 1 februari, 2014 kl. 16:49
  Permalänk

  Gött pass. Jag tycker det är skönt att springa i snön. Farten känns väldigt oviktig.

  Svar
  • 2 februari, 2014 kl. 15:20
   Permalänk

   Mm kan hålla med! Om det är packad snö är det bäst! :-)

   Svar
   • 2 februari, 2014 kl. 20:44
    Permalänk

    Det spelar ingen roll tycker jag.
    Man känner sig lite extra hård när man sprungit långpass under tuffa förhållanden.

    Svar
    • 4 februari, 2014 kl. 21:07
     Permalänk

     Haha, sant. Vi är tuffingar! ;-)

     Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *