Söndagar är den stora långpass-löpning-dagen för många, och så även för mig en vanlig vecka. Det har varit en helg med tidig träning, vilket är ovanligt för mig, men oj så skönt! Superhärligt att komma ut tidigt och bara ha hela världen för sig själv en stund.

Imorse var jag dock inte själv, jag hade bestämt långpassdejt med Elise, så vi möttes upp strax innan kl.08 för att springa. Tidigt! Men bestämmer man kan man ju inte sova längre och banga heller!

Det hade regnat under natten så snön var borta på vissa vägar. Jag hade inte riktigt hunnit titta ut, så jag hade icebugsen på. Men det var nog ett bra val ändå, för på de stigar vi sen sprang på var isen och snön tjockare.

Långpass på 90 minuter väntade, med 2 fartökningar insprängt i passet. Vi joggade iväg och snackade om allt och inget, och tiden bara gick. Det är trevligt med sällskap på långpassen, man glömmer bort att man faktiskt tränar samtidigt.

Vi tog en sväng bort till Sickla – Järla Sjö – tillbaka till sjöstan och sen över till söder och runt hammarbyhamnen. Inte många ute och vi kunde springa på ostört. Skönt! Kroppen kändes okej, jag bara sprang på, men märkte först när vi stannat att jag faktiskt blev rätt slut i vissa muskler. Att springa på vinterunderlag är tufft! Långpasset blev 100minuter och vi var klara långt före jag ens skulle startat ett träningspass en vanlig helg. Skönt att ha mycket av söndagen kvar för annat!

I helgen hade jag också hunnit hämta ut ett paket som kommit från Milebreaker. Ett paket med produkter just för bra träning och återhämtning. De syftar till att träningspassen ska få bästa möjliga kvalitet och återhämtningen bli så effektiv som möjligt för att kroppen ska vara 100% redo när det är dags för nästa pass.

Ska bli spännande att testa framöver. Så direkt efter långpasset blandade jag till en Recovery-Pro, en återhämtningsdryck med både kolhydrater, proteiner, aminosyror och kreatin.

Så passet avklarat, återhämtning fixat och hela dagen framför mig. Och den där powernap:en jag fick avbryta för 3-timmars-trainer-passet i lördags tog jag igen med råge under söndagen istället! Sova lite på dagen är lyx och skönt! (och också bra återhämtning!)

140202_milebreaker_01
Paket från Milebreaker med lite gott och blandat för bra träning och återhämtning

140202_milebreaker_02
Efter långpasset blev det direkt en Recovery-Pro för snabb återhämtning, och ett äpple

Långpass och återhämtning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *