Det svänger rätt bra med vintern och temperaturen runt nollan här i Stockholm. Innan helgen dumpades det mer snö, och igår hade det mesta redan regnat bort. Vem vet om det blir plusgrader framöver nu, men igår var det iallafall barmark!

Jag har förlikat mig med vintern och vädret och träningen känner jag. Med rätt kläder och utrustning (såsom skor med dubb) funkar det ändå. Och just väder orkar jag inte riktigt lägga energi på, det känns så onödigt med gnäll på det, då det inte påverkar. Bättre då att försöka göra det bästa av det! Så igår när jag kom hem, såg jag fram emot att snöra på mig de vanliga löpardojjorna och ge mig ut och springa i mörkret men på barmark. +2 grader kändes varmt!

Jag har återhämtningsvecka denna veckan, vilket innebär mindre mängd men bibehållen intensitet i träningspassen. Mitt lätta distanspass skulle vara 30 min, en lagom tur runt hammarbyhamnen.

Utan dubb och snö, kändes löpningen väldigt annorlunda! Jag kände mig lätt i steget och det kändes iallafall som jag mer kunde “smyga” fram, än dunsandes och skrapandes med dubben! Mina 30 minuter blev nästan 40 och jag var pigg och glad när jag kom tillbaka hem. Uppvärmd av träningen, och glad över känslan i löpningen, och riktigt peppad av bra musik. Lite lätt träning som gjorde mig pigg alltså!

Nu ska jag passa på att njuta av gråväder och barmark. Men kommer snön igen har jag buggarna redo. #noMoreExcuses!

usa-karin-running-panama-city
En annan fin barmarksdag – i Florida i november. Att harva under vintern borde ge bra sommarlöpning va?

Barmark!

2 reaktion på “Barmark!

 • 4 februari, 2014 kl. 20:38
  Permalänk

  Härligt med barmark, det hade jag också ikväll! :)

  Svar
  • 4 februari, 2014 kl. 21:10
   Permalänk

   Ja visst uppskattar man den mer när den varit borta ett tag. Bra jobbat ikväll, att sticka ut även om du var omotiverad! Men man ångrar sig aldrig efter ett pass!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *