Så var helgen redan förbi, det går fort med lediga dagar och när man är iväg! Helgen har jag spenderat i Skåne (där jag kommer ifrån) och hälsat på vänner utanför Helsingborg. Åkte ner redan i fredags så fick en långhelg i de öppna och blåsiga landskapet. Det var plusgrader och snöfritt, men oj vad det kan blåsa i Skåne! Nästan så jag glömt.

En skön och lugn helg med både lite shopping på Väla och långpromenad längs stranden i Rydebäck. Såg några löpare ute under dagen, så blev ju såklart sugen på att själv sticka ut. Passade lämpligast på kvällen, så lördag kväll stack jag ut med en lånad ficklampa i handen. Sprang mitt intervallpass på cykelvägen som går längs med havet. Hade en jäkla bra fart på ena hållet, tänkte inte så mycket mer på det, tills jag kom bort till Råå och vände tillbaka. Smacka-bang, motvind i nyllet! Men jag jobbade på och var glad ändå. Nöjd för att kunna springa på barmark, och fina små gång-&-cykelvägar att springa på. Jag förlängde till och med passet rätt rejält, för att det var så skönt att springa. Och för att chipsen väntade inför Mello sen ;)

Igår söndag skulle min 10-åriga guddotter på simträning i Landskrona, så då åkte vi dit allihop. Det fanns två banor lediga bredvid barnens simträning, så jag passade på att simma lite jag med. Lite nostalgikänsla att simma ett “riktigt” simpass i en av de pooler där jag aldrig simmat frisim på riktigt, utan bara imponerat såg på när mina kompisar tränade simning dag efter dag. Simmade jag 1000m bröstsim då som träning i motionsbanan var jag supernöjd! Nu blev det ett ok hitte-på-pass på 2300m med tröskel, benspark och truckar-trappa (100-200-300-200-100).

Det var helgens träning det. Lugnt och skönt, bara för att det är skönt att röra på sig. En trevlig helg nere i Skåne, och det passade fint i återhämtningsveckan. Ikväll var jag hos Andreas på Access Rehab och gick igenom kroppen och dess skavanker. Fick rätt “ok” på kroppen ändå, den mår bra och nu är jag utknäckt och får lite nya övningar till mitt styrkeprogram. Det gäller att hålla sig hel och skadefri för att kunna träna på såsom jag vill!

Nu väntar testveckan och träningen trappas upp lite igen. Det ser jag fram emot! (med skräckblandad förtjusning när jag tänker på trainertestet!)

140210_skane_01
Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo

140210_skane_02
Kasta macka på stranden

140210_skane_03
Cykelväg längs med havet

140210_skane_04
Där sprang jag mitt intervallpass på kvällen

140210_accessRehab
Fick “ok” på kroppen hos Access Rehab ikväll. Bara att fortsätta träna på!

Helg i Skåne

5 reaktion på “Helg i Skåne

  • 11 februari, 2014 kl. 17:01
   Permalänk

   Ja, älska hav! Spännande, och nervöst! Ska ladda med bra musik!

   Svar
 • 11 februari, 2014 kl. 12:54
  Permalänk

  Jaså, du kommer från Skåne? Det var som tusan! Ja, vi är himla bra vi som kommer här nere från södern. :)
  Lycka till med trainertestet!

  Svar
  • 11 februari, 2014 kl. 17:02
   Permalänk

   Jaudå! Det vet alla som hört mig prata! Visst är vi! ;-) Tack! Ska ge järnet!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *