Det är inte bara proffsen som samlar poäng i Ironman nuförtiden. 2012 började rankning för Age Group triathleter i Europa, och från och med 2013 var det nu rankning i hela världen.

Det kallas Age Group Ranking System (AGR) och där rankas de bästa Age Group Atleterna i världen på Ironman och Ironman 70.3 tävlingar. Det är de 3 bästa tävlingarna som räknas, så det är klart att man får en fördel om man kör minst 3 tävlingar på en säsong!

Denna AG-rankning skiljer sig från proffsens genom att man här INTE kvalar till Hawaii, men det är ändå en rolig rankning för att se hur man hamnar bland alla triathleter i världen som kör Ironman. Kommer man i toppen får man ett award, enligt följande, (saxat från Ironman.com):
Athletes who finish in the Top 10 percent of their Age Group in each category will become IRONMAN All World athletes. The IRONMAN All World designation will be awarded in all three categories: All World Overall (performances based on both IRONMAN and IRONMAN 70.3), All World IRONMAN (IRONMAN only and All World IRONMAN 70.3 results only) as follows:
→All World Gold: Top 1 percent in the Age Group
→All World Silver: Top 5 percent in the Age Group
→All World Bronze: Top 10 percent in the Age Group

Då jag kom 9:a i min Age Group i dessa Age Group Rankings (IRONMAN only), har jag alltså blivit en Gold IRONMAN All World Athlete 2013! Top 1% i min åldersgrupp 30-34 i världen! Stort! (Jag kom 41:a i overall klassen, och blev även där precis top 1%)

Jag är riktigt nöjd med mina 3 lopp under 2013. Stabilt och snabbt på alla 3! Kul att även vi som kör i AG uppvaktas lite. Nu väntar jag bara på den hemliga gåvan som IM skulle skicka som pris. En cykel? En ironmanstart? Kanske en Ironman mugg då… ;-)

Har du kollat in dina rankings?

Ironman_allworldathlete

Ironman_allworldathlete_3

IM_kombo_2013

Jag är en Gold Ironman All World Athlete!

9 reaktion på “Jag är en Gold Ironman All World Athlete!

 • 15 februari, 2014 kl. 23:56
  Permalänk

  coolt!! hoppas på en cykel, haha. 7 IM:s som ledaren hann med, hur sjutton grejar man det? triathletlyxfällevarning på den!

  Svar
  • 16 februari, 2014 kl. 11:49
   Permalänk

   Haha. Jag tror det handlar om “Real triathlon-housewives of America”. Träna, tävla, ha en spons…jag menar man ;) Att köra 7st tävlingar bara det är ju otroligt mycket!

   Svar
  • 16 februari, 2014 kl. 11:50
   Permalänk

   Tack så mycket Pernilla!

   Svar
 • 16 februari, 2014 kl. 12:40
  Permalänk

  GRATTIS till en SUPER-prestation!!!

  Svar
 • 17 februari, 2014 kl. 12:02
  Permalänk

  Tack så mycket allihopa! Kör man 3 tävlingar hamnar man bättre till helt enkelt, men alltid kul med lite award! :-)

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *