Igår på alla hjärtans dag, hade jag ledigfredag och träningsdag. Passade på att träna alla tre discipliner i triathlon, en bra träningsdag för hjärtat alltså!

De här lediga dagarna för att träna är guld värt. Speciellt när det sen blir mer mängd, men redan nu känner jag att det ger mycket en sån långhelg. Att både kunna träna mer, men också ha tid för vila. Och vila gör jag mellan passen, har väldigt lätt för att somna nuförtiden. Trött av all kvalitet i träningen kanske?

Dagen började med sovmorgon följt av simning på eriksdalsbadet. Passet var ett tröskelpass och jag fokuserade mycket på teknik, efter att ha fått tipsen efter filmningen i veckan. Armarna var sega i början, jag körde styrketräning i torsdags och den satt nog i kroppen lite. Men simning kräver lång uppvärmning för mig, och sen känns det oftast mycket bättre!

7×100 på tröskelfart, följt av 2×500 och lite annat landade passet på 3100m, och det fick räcka bra! Promenerade sen hem för väldigt sen frukost, brunch kanske det heter då ja. Och sen somnade jag i soffan. Trött sa jag va?

Så sen hade jag två pass kvar, och kvällen närmade sig. Ett Vo2max-pass på trainer och ett kort distanspass löpning på 40 minuter. Tidsoptimist och glad planerare som jag är, bestämde jag att liksom göra allt på en gång och fixa lite ärende samtidigt.

Startade med trainerpasset. Det var kul och spännande att köra efter de nya zonerna för watten, och känna efter vad som passade för Zon5, där jag fick öka lite om det kändes stabilt. 5x1min på zon5 var huvuddelen av passet och jag satte alla där jag ville ha dem. Kändes kontrollerat och bra. Starka ben!

Löpningen blev sen ett brickpass, men denna gång ett brickpass till affären. Finns en förstagång för allt, men jag tänkte det passade bra. Skulle dit och hämta ett paket med cykelgrejer (de kan man ju inte vänta på!) och kanske handla lite. Så på med kläder, rygga med extra jacka i, och sen stack jag ut.

Löpningen känns riktigt bra nu, det är både skönt och kul att springa. Gillar känslan och det var bara att tuffa på. Sprang lite runt på min vanliga runda runt hammarbyvattnet och sprang sen bort till Sickla för att handla lite. Nöjd med passet, och sen fick jag hem mitt paket till mig själv! En present till mig själv på hjärtedagen, och en bra träningsdag för hjärtat! Sim, trainer och löpning, jag fick till allt!

140215_traning_0
Hejade på Kalla i min Craftmössa häromdagen. Morgonbåten mot simträning på badet!

140215_traning_10
Vo2-max-pass på trainern. 52 min kvalitet och svett! Och lycka!

140215_traning_04
Här byggs starka ben. Pepp från Ironman Florida i vintras

140215_traning_05
I love my bike

140215_traning_08
I paketet jag köpt fanns cykelprylar från Assos. Viktig kräm som gör att man kan cykla obegränsat + strumpor & cykeltröja!

Triathlon för hjärtat

6 reaktion på “Triathlon för hjärtat

 • 15 februari, 2014 kl. 12:52
  Permalänk

  Härlig träningsdag – gör hjärtat gott :-) Hur ofta har du dina lediga fredagar? Verkar supernice!

  Svar
  • 15 februari, 2014 kl. 18:25
   Permalänk

   Jag jobbar 85%, så är ledig 3 av 4 fredagar.

   Svar
 • 15 februari, 2014 kl. 18:32
  Permalänk

  Assoskräm är nog världens bästa uppfinning!

  Svar
  • 16 februari, 2014 kl. 11:52
   Permalänk

   Ja! Tog flera år innan jag vågade prova den, tänkte det går lika bra med vaselin. Men nej, vilken skillnad. Grymt bra!

   Svar
 • 15 februari, 2014 kl. 19:33
  Permalänk

  Härligt och få långhelg och börja den på bästa tri-vis :)

  Svar
  • 16 februari, 2014 kl. 11:53
   Permalänk

   Ja då hinner med med allt man vill träna! Hoppas du haft en fin helg du med!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *