Träningshelgen avslutades med en långpass-söndag, känns bra att ha långpass på schemat varje vecka nu! Kollade ut på termometern och förvånades av 6 plusgrader, det är ju riktigt varmt!

Vår ute alltså! Både vårkänslor, sol och fågelkvitter mötte mig i skogen när jag sprang. Jag sprang bort till spåren bakom Hammarbybacken för första gången på länge. Fina spår och lite kuperat. Det var lite surrealistiskt att springa förbi backen som hade snö och en hel del som åkte skidor, och bredvid backen på spåren var det grönt och torrt. Synd om skidåkarna som får en kort säsong, men själv kan jag inte klaga på en varm februari!

Mitt långpass låg på 90 minuter med några fartökningar insprängt i passet. Jag sprang på med hörlurarna i, jobbigt med allt fågelkvitter ju. Eller så var det mitt eget flåsande jag ville slippa lyssna på!

Jag joggade på där i spåren men gick upp för de brantaste backarna. När jag körde mina fartökningar ökade jag lite och passade även på att jogga upp för backarna då. Det var jobbigt! Men bra träning. Jag trivdes att springa, och det blev några varv runt på gula slingan innan jag vände hemåt. Blev glad av att springa ute i dagsljus, och solens strålar som letade sig fram mellan träden. Löparlycka!

Kom hem rätt trött och landade i soffan. Fick bara vila en timme drygt innan jag fick packa ihop och bege mig till badet. Ett simpass med triathlonklubben (SCT) väntade! Coach Mike hade hittat på ett pass med massor av 100-ingar i Best Average fart. Set om 4st åt gången, och varje set fick sen längre och längre starttid. Längre vila alltså, men då förväntades det att man skulle simma lite, lite snabbare också!

Vi körde på bra i vår bana, men jäklar vad trött jag blev! Armarna kändes som blyklumpar efter ett tag, och även om jag tog i mer så skalade jag bara av någon sekund på hundringarna. Det hjälpte inte ens i slutet när Mike ropade “tänk skidstafett, att du blir jagad av Björgen!” Jag tog i allt jag hade. Puh! Många hundringar blev det, och säkert bra träning!

Idag var jag glad att det stod vilodag på schemat. Trött och lite seg idag, och efter en lång träningshelg är det ju vilan som behövs, och som bygger upp! Mötte upp med Elise ikväll och vi gick en rask promenad runt sjöstan. Perfekt vilodagsaktivitet! Nu hoppas jag kroppen laddar om bra för ännu en fin träningsvecka. Början av veckan startar lugnt, sen trappas det upp igen!

140216_traning_04
Kan inte bli annat än glad av vår och sol! Hej stigarna!

140216_traning_01
Solen ville fram överallt

140216_traning_02
Backar blir man stark av va? Intressant att man faktiskt KAN springa uppför, om man bara vill

140217_promenad
Lite rask promenad ikväll för att röra på mig, men ändå låta kroppen vila

Långpass-söndag och vila

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *