Onsdagkväll betyder löppass, och då är det intervallerna som väntar! Ikväll var jag trött (igen, oväntat!) men det som är bra med att springa regelbundet, är att jag tvekar inte ens längre. Nu är jag van vid att sticka ut, och då gör jag det. Själva tröskeln att ta sig ut genom dörren har alltså minskat drastiskt. Riktigt skönt. Och bara det faktum att jag vet vad jag behöver ha för löpkläder på mig (hur många lager) gör också att det blir så mycket enklare. Inte fundera så mycket, bara ut!

Jag vet ju att så fort jag kommer ut så trivs jag. Det är skönt att springa och efteråt är jag oftast både gladare och piggare, om inte redan under tiden.

Ikväll väntade 5x1km intervaller, och jag sprang bort till min favoritintervallväg och sprang de fram och tillbaka där. Ingen motvind idag, och inte var det så himla kallt heller. Höll koll på den planerade farten, och försökte pricka in den rätt. Musiken peppade i öronen, och en låt gick på repeat ikväll igen. En bra houselåt där mantrat var: Now, your playing with POWER!

Passande låt och bra pepp! De fem intervallerna försvann snabbt och jag joggade hem nöjd och glad till soffan för att slappa. Tänk vad löpningen känns “normal” nu, känns riktigt bra att ha fått in vanan. Det är ju ändå en del löpning som väntar under Ironman i år med!

IMKalmar_lopning
Blir en del löpning under Ironman, jag tänker aldrig på att det faktiskt är en hel marathon som ska betas av! Mentalt är det ett varv i taget, en vätskestation i taget!

Springa tusingar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *