Efter en vilodag igår var jag idag redo för min ledigfredag. Träningsfredag that is! Eftersom vintern ska komma tillbaka i helgen, var det lika bra att passa på nu att dra ut på årets premiärtur på cykeln! 12 grader och sol var det, och en frisk vind på det. Men vind är bra!

Jag mötte upp med Elise och så åkte vi ut till Drottningholm för att börja cykla där, vidare ut på Färingsö. Lika bra att skippa stadscyklingen och få kvalitet direkt. Runt 2-3 timmar var planen och i zon 2 sa coachen, så det var bara att göra! Och vad kul det är att cykla!

Det kändes faktiskt lite ovant i början, som att jag så vant mig vid att cykeln sitter fast i trainern! Nu var det mer rörelse och annorlunda, men kändes himla skönt att cykla ute ändå! Vi körde på rätt tomma vägar där ute, och cyklade bredvid varann mest hela tiden och snackade. När vi kom till Björkvik – min favoritväg för intervaller – var vi tvungna att testa på att öka farten lite. Kul var det att susa fram, i medvind och motvind!

Jag hade börjat dagen med Coltingpannkakor och fyllde sen mest på med elektrolyter och en bar under passet. Höll mig pigg och nöjd. Men vi stannade sen vid affären för lite energipåfyllning. Cykelfikabänken i solen var ledig, så det blev en skön paus där.

Sen fortsatte vi slingan runt för att köra tillbaka. Kul att köra i backarna och jobba på lite! Watten hamnade till slut i exakt rätt zon utan att jag behövde fundera så mycket på det. 3 fina timmar i solen fick vi ihop ute i friska luften! Nu om det blir vinter i några dagar blir det tillbaka till trainern igen. Längtar dock redan till nästa utecykelpass!

140314_cykling_01Vi körde ett “intervallvarv” ute på favoritslingan Björkvik, med kort energistopp vid affären

140314_cykling_04Två glada cykeltjejer efteråt! 3 härliga timmar i solen, hemma, i mars!

Årets utepremiär på P5an

3 reaktion på “Årets utepremiär på P5an

 • 14 mars, 2014 kl. 22:01
  Permalänk

  Fasen vad gött! Själv har jag inte vågat plocka ut finhojen ännu. Men pendlarhojen har ju gått rätt mycket hela vintern genom. Får hoppas att den här vår-setbacken som kommer i helgen är kort, så man kan köra lite fina cykelrundor snart.

  Svar
  • 16 mars, 2014 kl. 21:39
   Permalänk

   Här var det sopat och fint, så bara att köra! Låter väldigt bra att du kört pendlarhoj hela vintern dock, bra träning det måste vara. Ja hoppas kunna cykla nästa helg, +graderna får komma tillbaka!

   Svar
 • Pingback:Löpfokus i helgen | Karin Tri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *