Efter det sköna cykelpasset ute i vårvädret i fredags, har jag sen kört på med lite annan träning i helgen. Temperaturen droppade ungefär 10 grader, men jag lyckades iallafall sova bort “snöstormen”, den såg jag aldrig något av! Men kallt och krispigt var det ute, någon grad  bara och rätt bra med kylig vind.

Så igår lördag drog jag till gymmet för första gången på länge. Back to basics, den grundläggande styrkan för att orka träna allt annat. Körde övningar för axlar, rygg och bollövningarna jag fått från Access Rehab. Och de kändes! Fick sänka lite på vikterna överlag, men jag var glad att köra på ändå. Nu gäller det att hålla i styrkan innan jag sen tar en paus när jag åker iväg till Mallorca i april. Eller jag kanske får ta med en pilatesboll och ett gummiband i resväskan ändå?

Sen har det blivit lite löpning i helgen. I lördags sprang jag mitt korta distanspass på 40 minuter och idag brände jag av mitt långpass på 100 minuter. På samma vägar, runt sjöstan, och lite “runt-runt”-känsla, men jag behövde hålla mig hyfsat nära hemma, då jag passade jourtelefon denna veckan med. Tur jag är lättroad! Idag körde jag mina 3 fartökningar på samma sträcka, och sen joggvilan tillbaka på samma väg. Alla som satt på bänkarna i solen kanske trodde jag sprungit fel? Om och om igen ;-)

Löpningen kändes bra, det är skönt att vara helt tillbaka nu igen. Förkylningssymtomen som satt kvar i början av veckan är nu borta. Och jag kunde köra på som vanligt. En bra uppstartsvecka, nu ser jag fram emot kommande vecka! Och våren, snälla kom tillbaka!

140316_lopning_1Här sprang jag många vändor fram och tillbaka

140316_lopning_2Efter långpasset på 100 minuter fyllde jag på med Recovery-Pro

Löpfokus i helgen

4 reaktion på “Löpfokus i helgen

 • 17 mars, 2014 kl. 04:39
  Permalänk

  Låter som en bra idé att ta med en pilatesboll och gummibanden:-) Hur klarar du parkettgolvet när du kör inomhus på trainern, jag sitter i ett skyddsrum med betonggolv;-)
  Biffen

  Svar
  • 17 mars, 2014 kl. 11:52
   Permalänk

   Mm jag får jobba på styrkan! Synd det inte är lika roligt som cyklingen ;)
   Jag har en tjock trainermatta från Tacx under trainern, så golvet klarar sig. Grannarna har heller inte klagat, min trainer är rätt tyst!

   Svar
 • 17 mars, 2014 kl. 23:08
  Permalänk

  Gott jobbat och skönt att du är tillbaka. Bara att kötta på nu. ;-)

  Svar
  • 18 mars, 2014 kl. 12:09
   Permalänk

   Tack Jörgen! Ja nu vill jag bara köra på! Mera!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *