Idag blev det ännu en fin dag i solen här på Öland. Det var lite varmare än igår, och fortfarande väldigt vindstilla för att vara Öland (tänk Ironman Kalmar 2012, noll vind!). Jag ville köra norrut idag för det är fina vägar dit upp och där uppe, men det blir en rätt lång tur för att vara försäsong att både köra dit och hem. Så jag fick till en kompromiss med mamma, som också ville ut i solen.

Jag cyklade iväg norrut och efter 2 timmar möttes vi upp och tog en fika på klipporna vid Byrums raukar. Lite mulle-känsla att sitta och dricka kaffe i solen. Riktigt nice, och välbehövligt. Jag var lite seg från cyklingen igår, och kroppen värkte på lite olika ställen. Men cyklingen i sig kändes väl ok, men det handlar ju om att orka cykla på också! Tänka att kroppen vänjer sig, det kommer den göra!

Efter fikan skulle jag sen köra loopen upp runt norra udden, medan mamma tog en promenad i solen. Jag stack iväg och körde på bra nu, upp förbi Byxelkrok och mötte vinden där. Hur kan det blåsa så där när det är vindstilla på resten av ön? Aja, jag jobbade på och kom sen in i skogen igen. Jobbade på i tempoställning. Det var tomma vägar så jag kunde bara fokusera på cyklingen, och jag tyckte mig känna att nacken var lite bättre idag. Men trött blev jag ändå! Efter 11 mil var jag framme vid Löttorp där jag mötte upp med mamma med bilen och fick sen skjuts sista 4 milen hem!

Väl hemma bytte jag om och stack sen ut på ett brickpass. 40 min lugn distans var planen och då bestämde jag mig för 20 out-and-back pass. Det känns ju så mycket enklare mentalt! Vad är 20 minuter liksom, och sen bara vända och springa hem igen. Benen kändes lite ovana och stela i början, men efter 10 minuter var det bara att tuffa på som vanligt. Sprang i solen bort till Köpingsvik och tillbaka. Platt och bra, det var bara att lyfta på fötterna! Blev en bra avslutning på en fin träningsdag. Bra komponenter, både cykling, fika och löpning i solsken!

140330_oland_02Körde norrut idag på fina vägar, 2h cykling upp till fikat

140330_oland_04Blå jungfrun där ute, lugnt hav idag. Kaffefika i solen på klipporna

140330_oland_10Fortsatte upp norrut på loopen på min tur efter fikat, fick upp fart och intensitet då!

140330_oland_08Här blåser det alltid motvind! Förbi Byxelkrok på väg upp till norra udden

140330_oland_11Min favoritväg, här är det riktigt fint när björkarna slår ut! Lite påfyllning hemma efter cykel och brick!

Cykel-fika-brick på Öland

2 reaktion på “Cykel-fika-brick på Öland

 • 31 mars, 2014 kl. 08:29
  Permalänk

  Åh underbara Öland! Vilken fin helg du har haft! :)

  Svar
  • 2 april, 2014 kl. 11:20
   Permalänk

   Ja det är riktigt fint, jag prickade in en helg med toppenväder också. Det jag gillar är de nästan bilfria vägarna! Perfekt för cykling.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *