Ja nu är jag här! Mallorca – cykelparadiset! Här är det verkligen sommarkänsla nu och att sticka ut och cykla i fint väder är underbart! Och så enkelt (slippa alla lager av kläder)!

Igår lördag var resdag, men jag och Robban åkte ner rätt sent, så jag hann både packa och fixa en massa hemma under dagen. Jag hann även med en favorit-i-repris: kort löprunda i solen, med bra musik och pepp!

Idag var första dagen här på plats. Jag är här som cykelguide för Camp Mallorca, ett cykelläger som sträcker sig över 2 veckor med många härliga deltagare! Här har vi varit i flera år, och många återkommer år efter år. Att cykla på Mallorca, på fina vägar och i trevligt sällskap, är en bra semester helt enkelt! (Blir faktiskt mitt 6e år här nu, 4e som guide, tiden går fort!)

Vi är 3 guider här på plats redan, och rekar och fixar med det sista innan deltagarna anländer. Peter och Robban stack ut på cykling imorse, men jag kunde inte hänga med då jag väntade på min hyrcykel som skulle levereras till hotellet. Jag väntade genom att packa upp, och sen sitta i solen ute på terassen. Inget att klaga på!

Först vid kl.14 var jag klar, cykeln kommit, jag kittad, cykelsadelns höjd inställd (att jag inte lär mig, och skriver upp hur högt jag sitter på en racer?), och så gav jag mig ut på årets Mallorca-premiärtur!

Jag körde en fin liten runda på Mallorcas “platten”. Solen sken och det var nog upp mot 25 grader. Jättehärligt att bara cykla runt, och det känns så skönt på vägarna här. Bilisterna respekterar cyklister, och det känns tryggt och bra. Även om jag cyklade själv mötte jag massor av cyklister ute. Och låg på rulle i några minuter när jag körde utför den långa härliga “ravinvägen” från Petra till Artavägen, och blev omcyklad. Med kompaktparti trampar jag ur växlarna utför, men de kommer behövas sen när jag kör i de riktiga bergen!

Drygt 8 mil fick jag ihop och kom hem direkt för dusch och middag. Nu blir det ladda för att köra någon sorts rekningstur imorgon, gäller att ha koll på vägarna här för guidningen snart!

140406_mallorca_01

140406_mallorca_05

140406_mallorca_04

karta

Framme på Mallorca

4 reaktion på “Framme på Mallorca

 • 7 april, 2014 kl. 02:27
  Permalänk

  Det ser härligt ut!
  Jag ser framemot fina bilder på cykelbränna om en vecka. ;-)

  Svar
  • 8 april, 2014 kl. 21:58
   Permalänk

   Ja de där ränderna kommer nog fram tidigare än så! Och solbränd näsa…always…

   Svar
  • 8 april, 2014 kl. 21:57
   Permalänk

   Tänkte på dig idag, du skulle älskat cykla här!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *