Igår när vi kom hem från cykelturen stannade vi förbi på en cykelaffär här i Alcudia. Förutom 3 fikor hann vi alltså även med shopping på vår cykeltur! Jag passade på att köpa mig en ny gadget – en Garmin Vivofit.

Vivofit är en såkallad hälsomätare, den mäter aktivitet såsom vardagsmotion och håller även koll på sömnen. En rolig pryl som motiverar en att röra sig mer även till vardags, och så kan man tävla mot andra. Såna utmaningar är ju alltid roliga!

Jag har kollat runt lite på de olika mätarna som finns (Jawbone, Fitbit, Polar), men så kom Garmin med sin variant nu för inte så länge sedan. Jag kör ju redan med Garmin både med löpklocka och cykeldator, så jag tänkte lika bra att köra vidare med samma. Då kan jag också se all min träning sammanlagd i Garmin Connect.

Just rörelsemängden såsom nu när jag är på träningsläger är det ju absolut inget fel på, men i den vanliga vardagen hemma så blir det lätt mycket stillasittande när jag inte tränar. Stillasittande jobb, lätt att vara bekväm och åka till/från jobbet, och den enda rörelsen blir den faktiska träningen. Men med lite pepp och påminnelse så kanske det går att bli ännu mer aktiv. Det är ju lätt att överskatta träningen, och att röra sig varje dag är ju inget konstigt för kroppen. Bara bra!

Så nu blir det att försöka gå lite mer de timmar jag inte tränar. Och sova bra! Allt hänger ju ihop, inte bara träningstimmar, men såsom vad man gör resten av dygnet, och hur kroppen kan återhämta sig på natten.

Någon mer som har en? Då vill jag adda dig i vivofit-challenge!

140407_garmin_vivofit

Garmin Vivofit

5 reaktion på “Garmin Vivofit

 • 8 april, 2014 kl. 21:14
  Permalänk

  Nice!
  En sån måste jag köpa. Tur man är tekniknörd eller…

  Svar
  • 8 april, 2014 kl. 21:59
   Permalänk

   Bra, köp! :-) Precis, teknikprylar är skoj, speciellt när de har med träning att göra!

   Svar
 • Pingback:Första guideturen | Karin Tri

 • 12 april, 2014 kl. 14:35
  Permalänk

  Hej!

  Vet du om man måste ha den på armen eller kan man sätta den runt ankeln istället? Fast då kanske inte bandet räcker till… jag är sjuksyrra o på jobbet måste armarna vara fria så att man kan sprita sig ordentligt! Och meningen är väl delvis att få en bild av hur mkt man rör sig i vardagen? Hoppas att Mallorca är härligt! :-) Hälsningar Frida

  Svar
  • 13 april, 2014 kl. 21:49
   Permalänk

   Hej! Man får två olika storlekar på band, så det beror lite på hur stora anklar du har. Det borde väl fungera på benet också, men jag är osäker. Kolla in något Garmin forum och fråga där kanske. Det är peppande och kul att se hur mkt man rör sig!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *