Nu var det visst sent. Kvällen bara försvann, och dagen den med! Vi har haft en lång fin dag ute på cykeln i solen. Idag körde jag långa turen, i mellanfart och fick med mig ett bra gäng på 9 cyklister. Starka och pigga, och glada!

Vi körde först på Mallorca-platten söderut, i samlad klunga, tills vi kom bort mot bergen. Där tog vi Soller – Deia – Valdemossa. 3st stigningar med serpentinvägar både upp och nerför, och längre fina vägar där man kunde få upp bra fart utför. Vi körde “fri fart” i backarna, och jag gillar regeln “guiden ska alltid köra sist i backar”, den regeln kan jag lätt hålla!

En trevlig fika i fina lilla byn Deia, innan vi fortsatte. Kom sen ner på platten igen och körde på bra hemåt. Medvinden i början av dagen var nu rak motvind och då var det väldigt bra att ha en jämn och stabil klunga!

En bra och lång (154km) dag, och jag kom hem precis så jag hann duscha innan guidemötet! Sen trött, och det känns rätt okej att imorgon blir en kortare, lugnare tur, följt av lite löpträning.

140412_mallorca_01
Hela gänget uppe efter Soller-passet

140412_mallorca_04
Fika i Deia

Långa turen med lite berg

2 reaktion på “Långa turen med lite berg

 • 13 april, 2014 kl. 05:36
  Permalänk

  Härliga dagar – och tuffa. Huuu… läste precis att en svensk cyklist omkommit på Mallorca – hoppas det inte är någon från ert gäng!

  Svar
  • 13 april, 2014 kl. 21:52
   Permalänk

   Ja det är bra träning! Ja det är väldigt tragiskt det som hänt. Inte någon från detta camp, men hemskt vilket som. Man får vara väldigt försiktig vid utförskörningar, men olyckan kan ju vara framme hur bra man själv än kör.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *