Idag var det minst sagt en annorlunda dag. Jag fick äran att guida veteranerna idag, ett glatt gäng 70-80-åringar som gillar att cykla. Cykla i solen och fika, gärna en del mil, men det är hastigheten som blir lite långsammare ju äldre man blir.

Jag och min roomie Jona har konstaterat att ju långsammare man kör, desto mer tar solen här. Jag är bränd idag! Har varit ute hela dagen och cyklat med mitt lilla gäng. Jag hade 6st från början men lyckades redan efter Alcudia tappa bort två. Efter några telefonsamtal och väntande, bestämde vi sen att möta upp i Petra där vi skulle fika. Då det var spridd nivå körde vi mer cykling i egen fart och uppsamlingsplatser, än just klungkörning.

Vi cyklade en liten omväg förbi apelsinvägen idag (full av doftande apelsin och citronträd), ner förbi Lljubi, Sineu och sen mot Petra. Jag fick cykla lugnt och vi tog oss fram, upp och ner på den Mallorcanska slätten. En sorts vilodag för min del med tanke på snittpuls, men trött blir man ändå av att vara ute hela dagen!

Efter fika i Petra cyklade vi hemåt via ravinvägen, och sen tackade gänget för sig i Can Picafort för att stanna och äta tårta och möjligtvis shoppa cykelgrejer. Jag satte fart hemåt och fick till en liten “intervall” på 20 minuter. Det blev en trevlig dag på cykeln, kan behövas för att ladda om mot mer backar och berg framöver!

140413_mallorca_01
Nu har jag fått byta hyrcykel, till en färgmatchad

140413_mallorca_04
Många berg och fina vyer hann jag se idag. Och får, och apelsinträd!

140413_mallorca_06
En del av veterangänget, de jag lyckades behålla!

Tur med veteranerna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *