Min tur idag var en mellanlång, med en mellansnabb grupp till Cap Fermentor – Fyren ute på nordvästra Mallorca. En riktig sightseeingtur fast med många höjdmeter! Vi cyklade först bort på fina mindre vägar till Pollenca, och sen ner i en fin badvik som heter Cala San Vincent. Turkost vatten mötte oss och man kände för att bada!

Men vi cyklade vidare, upp till första backen “utkikspunkten” och sen vidare på de backiga vägarna ända ut till fyren. Där stannade vi kort för årets dyraste fika (än så länge). Varmt och soligt var det, och det var många både cyklister och turister där! Riktigt vacker utsikt!

Vi hade en bra grupp idag som höll samman, även i de sista backarna, sen körde vi lite fin klungkörning på vägen hem. En bra tur i solen! Jag blev varm idag med, och hade armvärmare på för att skyla mina brända armar från igår. Svetten rann idag med, iallafall i backarna!

När jag kom hem stack jag sen ut på lite löpning. Hade mer tid idag så passade på att springa en mil. Det blev jogg längs med stranden och sen vidare söderut tills jag kommit halva sträckan när jag vände. En skön tur, och med bra energi. Hade nästan lust att förlänga passet ytterligare, men detta fick räcka för idag.

Imorgon blir det bergstur! Ikväll har vi jagat kassett, och kassettnyckel genom hela hotellet. Fick äntligen ordning på det efter mycket hjälp och engagemang! Har nu fått byta kassett och få lite fler växlar så jag tar mig upp för alla backar imorgon utan att köra styrkeintervaller på låg kadens hela vägen! Vi får se hur det går!

140414_mallorca_01
Mitt härliga cykelgäng idag, nere vid badviken och det turkosa vattnet

140414_mallorca_02
Fin utsikt bjöds det på idag!

140414_mallorca_05
Slingrande vägar och blått hav

karta
Här gick turen

Tur till fyren och sen milen

4 reaktion på “Tur till fyren och sen milen

 • 15 april, 2014 kl. 03:29
  Permalänk

  Vilka härliga dagar! Det känns som att ni alltid har tur med vädret när ni är på Mallorca.

  Svar
  • 17 april, 2014 kl. 07:37
   Permalänk

   Det är toppen här! Ja vi har ofta bra väder här! Skönt, jag älskar värme!

   Svar
 • 15 april, 2014 kl. 07:01
  Permalänk

  Åh så vackert!! :) cykellycka! Ha en fin tur i bergen idag :)

  Svar
  • 17 april, 2014 kl. 07:38
   Permalänk

   Cykling med bra utsikt blir ännu bättre. cykling, då orkar man ta i mer! :-)

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *