Idag var det egentligen dags för den “Stora Bergsturen”, en cykeltur där vi (och cyklarna) först åker buss ner till Port d’Andrax och sedan cyklar hela bergskedjan hem. Så långt allt väl. Det var när jag började cykla jag fick problem.

Cyklade iväg som en av de långsammare guiderna med en liten grupp deltagare. I första backe fick jag problem med cykel-helvetes-kassetten. 28 kassetten som vi testat montera igår fungerade nu inte även efter vi mekat och testat igår. Med lättaste växeln på gick växeln mot ekrarna i bakhjulet och gjorde väsen. Stannade, skruvade, testade. Gick inte att ändra på plats då det verkade som att hela kassetten var fel för huben, eller så saknades det en distans.

Whatever, problemet var att jag nu bara hade en 24-klinga bak att köra på, tyngre växlar alltså. Jag trampade på i början och försökte tänka positivt och hålla minen, men snart i backarna började det kännas. Seg i benen, jäkligt ont i ländryggen, arg på cykeln och bara trist. Kände inte att jag ville bomba sönder varken rygg eller ben idag, så jag bestämde mig för att sluta cykla vid första depåstoppet. 36 km bergstur blev det för mig alltså, och 2 timmar med jäkligt låg kadens uppför.

Resten av dagen åkte jag servicebilen och försökte hjälpa till så mycket jag kunde med det ena och det andra. Andra depån hade vi uppe på Piggens topp (Puig Major) och där fick vi peppa deltagare och bjuda på fika, som vi hade försökt freda från fräcka tyskar som ville ta vattnet. Många duktiga cyklister tog sig runt på hela bergsturen idag, en stor prestation. 13 mil med många höjdmeter, bra jobbat allihopa! Jag fick en vilodag och får ta ett möte med backarna snart igen!

karta_2

Den lille lille bergsturen

2 reaktion på “Den lille lille bergsturen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *