Igår körde vi en 20-milare här på Mallorca. Det är en fin tur som går runt hela ön, fast skippar bergskedjan då. Vi var ett gäng på 13 deltagare och 3 guider som körde, och vi startade extra tidigt för att det skulle bli en lång dag.

Jättebra cyklin, fin klungkörning, starka cyklister och roligt hade vi! Även om vi körde på Mallorcas “platt” blev det en del höjdmeter här och var. I backarna höll vi igen och i medvinden hemåt körde vi på i 40km/h i långa sträckor!

Vi hann även med lite fikastopp, hela 3 st var planerade. Kaffe (macka) i Portocristo (5 mil), pasta i Sesalines (10 mil) och sist kaffe (kaka) i Santa Maria 15 mil. Och ett vattenstopp till utanför Palma. Jag var “Fröken Ur”, eller klockansvarig på fikastoppen, så att vi inte skulle slösa för mycket tid sittandes! Hårt jobb!

Vi lyckades hålla tidsplanen riktigt bra och kom hem så att vi hann käka lite middag på kvällen också! Cykeltid ca 7:20 blev det, och vi fick mycket sol på oss! Härlig tur!

140418_mallorca_01
Turkost vatten nere i Portocristo, första fikastopp

140418_mallorca_02
Fika i solen, och en massa cykling, dock inga bilder på det!

140418_mallorca_03
Mer fika i solen, här lite senare i Santa Maria

karta
En rundtur av Mallorca, dock inte bergskedjan

20-milare på Mallorca

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *