Igår fick jag en liten “vilodag” efter 20-milaren i fredags. Gårdagens tur gick på Mallorca platten och var 9 mil lång. Kort grupp och lugnare fart. Riktigt trevligt litet gäng och vi hade en fin fika i Petra. Soligt och varmt var det som alla dagar här innan.

Idag var det istället dags för lite mer mil och höjdmeter. Fick långa turen, och mellanfart. Var dock lite molnigt imorse, och när vi närmade oss bergen så var det mer som dimma. Vi var ett bra gäng på 8 personer (varav 2 guider) och hade en bra dag i bergen!

3st stigningar fick vi till: Pollencabacken upp (den som körs under Ironman Mallorca 70.3), sen Piggen upp bakvägen (Puig Major) och sist Sollerpasset upp. Men innan dess hann vi med en välbehövlig fika i Soller. Det var dimmigt och svalt uppe på toppen, och sen väldigt mycket varmare när vi rullat ner de 14km till Soller.

Väl nere på platten vid Santa Maria fick vi fet medvind hem och då drog vi upp tempot. Eller ja, det fanns vissa som ville dra och det fick de gärna göra! Kul var det och vi kom hem efter knappt 14 mil! Nu kommer jag sova gott, laddar för en ny dag imorgon!

140420_mallorca_01

140420_mallorca_02

140420_mallorca_04

140420_mallorca_03

140420_mallorca_05

140420_mallorca_09

Lite berg igen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *